Munkatársaink ott voltak Bécsben, ahol a világbajnokságra készülő brazil labdarúgó-válogatott tartott főpróbát Ausztria ellen. Az osztrákok nagyszerű sorozat után voltak, hiszen sorozatban hét meccset nyertek meg, s ebből az utóbbi ötöt már Franco Foda irányításával, akinek segítője Szabics Imre. Az Ernst Happel Stadionban megrendezett találkozónak még egy magyar vonatkozása volt: a meccset a Kassai Viktor vezette játékvezetői stáb dirigálta. Hogy miként vált néhány pillanatra meccs főszereplőjévé a kispadoknál dolgozó Andó-Szabó Sándor, az is kiderül riportunkból.

Sokakat meglepett a Hongkongban légióskodó Vadócz Krisztián meghívása a Nemzetek Ligája őszi mérkőzéseire készülő labdarúgó-válogatottba. A 33 esztendős középpályás 2011 után tért vissza a nemzeti együttesbe, és az ausztrálok elleni felkészülési meccs után elmondta: ennyi külföldön eltöltött év után neki már az is örömöt szerez, hogy magyarul biztatják a lelátóról. A vereség természetesen nem boldogította, de szerinte jobban játszott a csapat, mint a fehéroroszok ellen. Hogy miért is ő viseli a 10-es számú mezt, ez is kiderül interjúnkból.

Szenzációs győzelmet aratott a Koperben megrendezett férfi világbajnoki selejtezőn a magyar kézilabda-válogatott. Az ötgólos győzelem alaposan meglepte a házigazdákat, de a szlovénok fogadkoznak, hogy nincs még vége a versenyfutásnak, a veszprémi visszavágón megpróbálják kiharcolni a vb-indulás jogát. Hogy mi volt az első meccsen elért siker szakmai titka, erről is kérdeztük Ljubomir Vranjes szövetségi kapitányt és a diadalban főszerepet játszó játékosokat.

Pályafutása 11. győzelmét könyvelhette el Párizsban Rafael Nadal, aki immár a 17. Grand Slam-torna-sikerénél tart. Az osztrák Dominic Thiem remek ellenfélnek bizonyult, de nem lehetett esélye a salakkirály ellen. A finálét követően Nadalt arról is kérdezték a sajtótájékoztatón, hogyan képes a tizenegyedik diadala után is meghatódni a trófeával a kezében. A spanyol arról is őszintén beszélt, milyen céljai vannak még a pályán, s azt sem titkolta, hogy tudja: az ő karrierje is véges.