Női vb-selejtező: Vágó duplázott, megvan az első siker!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.09. 19:10
null
Vágó Fanni két góllal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte idegenben Horvátországot világbajnoki selejtezőn. A mieink először nyertek a mostani kiírásban, ezzel elmozdultak az utolsó helyről.

 

Áprilisban két vb-selejtezőt játszott a Markó Edina vezette női A-válogatott. Csapatunk először Szombathelyen lépett pályára vb-selejtező mérkőzésen a világelithez tartozó Svédország ellen. Markó Edina csapata nagyot küzdött, a hajrában megvolt a lehetősége az egyenlítésre is, ám végül 4–1-es vereséget szenvedett.

Négy nappal később Zadarban lépett pályára a válogatott az ellen a Horvátország ellen, amellyel szemben hazai pályán 2–2-es döntetlent játszottunk. Idegenben viszont esélyt sem hagytunk ellenfelünknek, a magyar lányok a meccs első percétől irányították a találkozót.

A mérkőzés egészére a magyar labdabirtoklás volt jellemző, magasra tolt védelemmel már a középpályán megállítottuk ellenfelünket, és ötletes támadásokat vezetett a csapat. Az első nagy lehetőség Vágó előtt adódott, de közelről a kapus kezébe lőtt. Nem sokkal később Jakabfi próbálkozott remek átlövéssel, a kapus ezúttal már csak a kapufa segítségével tudta szögletre tolni a labdát. A beadást követően röviden szabadítottak fel a védők, okos kényszerítők után Fenyvesi került helyzetbe a tizenhatoson belül, ám bevetődve szerelni tudták a védők – tudósít az mlsz.hu.

A magyar fölény ellenére majdnem a horvátok szerezték meg a vezetést s 40. percben: Joscak lépett ki egyedül a védők közül egy labdaszerzés után, rávezette a labdát Szőcs kapusra, de a bal kapufát találta el.

A túloldalon viszont mi már nem hibáztunk: Jakabfi cselezgetett a balösszekötő helyén, remek keresztlabdával találta meg Vágót, aki a tizenhatoson belülről egy igazítás után kilőtte a hosszú felső sarkot (0–1).

A fordulás után sem változott a játék képe. A magyar csapat magabiztosan uralta a mérkőzést, többet birtokolta a labdát ellenfelénél, és időről időre szép helyzeteket dolgozott ki. A 64. percben Jakabfi növelhette volna az előnyt, de lesről szerzett gólt, pár perccel később pedig emberelőnybe is kerülhettünk volna, de Lojna teljesen ütemtelen és durva belépője után csak sárga lapot kapott.

A 72. percben aztán megtört a jég: Vágó jó labdával ment el a jobb oldalon, tökéletesen centerezett, Jakabfi pedig az üres kapuba lőtt (0–2).

A hajrában nem a kombinatív játékunk, hanem a harcosságunk volt kifizetődő: agresszív letámadással szerzett labdát a csapat az ellenfél térfelén, a rendezetlen horvát védelem ellen ismét Vágó került ziccerbe, és a kiszolgáltatott kapus mellett közelről a rövid sarokba lőtt (0–3).

A hajrában még két esemény történt: a 89. percben a megsérülő Szőcs kapus helyén Samu lépett pályára, aki bár bemutatott egy nagy védést, végül nem úszta meg kapott gól nélkül, mert a 94. percre talán kicsit leengedő magyar csapat ellen Zigic került ziccerbe, és sikerült is a magyar kapus mellett a hálóba gurítania a labdát (1–3).

A csoport negyedik helyén álló magyar válogatott következő mérkőzésén a borzasztó erős dán válogatott otthonában lép pályára június 12-én.

„Egy nagyon jó ellenféllel szemben sikerült szép eredményt elérnünk. Az elején nehezen lendültünk játékba, volt néhány veszélyes helyzet a kapunk előtt, de az első félidő közepétől egyértelműen átvettük az irányítást, és az történt a pályán, amit szerettünk volna. Örülök, hogy az egyre inkább összeálló csapatjátékunk lassan eredményekkel is párosul: Svédország ellen 85 percig remekül futballoztak a lányok, a Horvátország elleni magabiztos siker pedig önmagáért beszél. Kellett ez már nekünk, újult hittel megyünk tovább" – értékelte az összecsapást Markó Edina szövetségi edző.

NŐI VB-SELEJTEZŐ
4. CSOPORT, 6. FORDULÓ
Horvátország–Magyarország 1–3 (
0–1)
Magyarország: Szőcs (Samu 89.) – Tóth (Papp 14.), Turányi, Szeitl, Szabó – Csiszár, Rátz, Fenyvesi – Jakabfi, Vágó, Zágor (Kaján 78.)
G: Zigic (94.), ill. Vágó (43., 84.), Jakabfi (72.)

További eredmény
Dánia–Ukrajna 1–0

A hét európai csoport győztese közvetlenül kijut a jövő évi, franciaországi vb-re, a négy legjobb második pedig pótselejtezőt játszik.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország 4 4 0 0 14–1 +13 12
2. Dánia 4 3 0 1 11–4 +7 9
3. Ukrajna 4 2 1 1 5–2 +3 7
4. MAGYARORSZÁG 6 1 1 4 7–19 -12 4
5. Horvátország 6 0 2 4 4–15 -11 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik