Női vb-sel.: a magyar válogatott ukrajnai vereséggel zárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.04. 19:27
null
Vágó Fanny az ukrán védők gyűrűjében (Fotó: MLSZ)
A magyar női labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Ukrajnában világbajnoki selejtezőn. A mieink a svédek, a dánok és az ukránok mögött a negyedik helyen zártak csoportjukban.

 

A ternopili mérkőzésnek egyik válogatott számára sem volt különösebb tétje, hiszen korábban már mindkét együttes elveszítette esélyét a kijutásra. A találkozó favoritjának az ukránok számítottak, akik júniusban nagy meglepetésre 1–0-ra legyőzték hazai pályán Svédországot, míg tavaly novemberben Darina Apanascsenko hosszabbításban szerzett góljával verték meg a mieinket Balmazújvárosban.

ŐK KÉPVISELIK EURÓPÁT A VB-N

Az európai zónából csoportelsőként Spanyolország, Olaszország, Anglia, Norvégia, Svédország, Németország és története során először Skócia jutott ki a jövő évi, franciaországi világbajnokságra, melynek a házigazda alanyi jogon résztvevője. A pótselejtezőből még két csapat kvalifikálja magát a 2019-es vb-re, ezekért a helyekért Svájc, Belgium, Dánia és az Európa-bajnok Hollandia küzd meg.

A 2019-es világbajnokság selejtezősorozatának utolsó fordulójában megrendezett meccs két, rögzített játékhelyzetből született góllal már az első félidőben eldőlt – sajnos nem a mi javunkra. A 26. percben Darja Kravec juttatta előnyhöz a házigazdákat, amikor egy szögletnél Demeter Rékát megelőzve az ötösön belülről a léc alá lőtte a labdát, majd öt perccel később Apanascsenko talált be egy oldalsó szabadrúgást követően.

A második játékrészben a mieink mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak az ukránoknak – ahogyan egyébként az elsőben is –, de a gólszerzéssel hadilábon álltunk, így nem kerülhettük el a vereséget.

A magyar válogatott a negyedik helyen végzett erősnek mondható csoportjában, amelyből Svédország jutott ki a világbajnokságra, míg Dánia a négy legjobb csoportmásodik egyikeként pótselejtezőt játszhat.

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
4. CSOPORT, 8. FORDULÓ
Ukrajna–Magyarország 2–0 (2–0)
Ternopil.
Vezette: Graziella Pirriatore (olasz)
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Papp D. (Tóth A., 68.), Turányi, Demeter, Szabó V. – Fenyvesi E. (Kocsán, 63.), Csiszár (Mosdóczi, 76.), Csányi D. – Rácz Zs., Jakabfi, Vágó F. Szövetségi kapitány: Markó Edina
Gólszerző: D. Kravec (26.), Apanascsenko (31.)

A csoport másik mérkőzésén
Dánia–Svédország 0–1

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Svédország 8
7
1 22–2 +20 21
2. Dánia 8
5 1
2
22–8 +14 16
3. Ukrajna 8
4
1 3
9–10 –1
13
4. MAGYARORSZÁG 8
1 1 6
8–26 –18 4
5. Horvátország 8
3
5 5–20 –15 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik