Női válogatott: nyolcgólos diadallal zártuk az évet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 17:15
null
A magyar lányok nyolcszor ünnepelhettek gólt (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 8–0-ra nyert a világbajnoki selejtezősorozatban tíz mérkőzésen 74 gólt kapó, és mindössze egy pontot szerző Macedónia ellen Telkiben – adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja.

 

Az első félidőben hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést a mieink, már a mérkőzés elején több ígéretes helyzetet dolgoztunk ki. A 10. percben Jakabfi Zsanett ment el a jobb szélen, középre gurított, ám Rácz Zsófia szemben a kapuval nem találta el jól a labdát. A 14. percben büntetőhöz jutott a magyar csapat, a macedón Dragana Kosztova egy beívelés után kézzel fogta meg a játékszert. A tizenegyest Jakabfi magabiztosan gurította a jobb alsó sarokba (1–0).

A 18. percben ismét Jakabfi játszott főszerepet, azonban ezúttal előkészítőként jeleskedett. A jobb oldalról ívelte át a hosszú oldalra a labdát, amelyre Sipos Lilla érkezett, és növelte az előnyünket (2–0). A 28. percben a megszokott forgatókönyv szerint alakult a támadásunk, csak a gólszerző személye változott. Jakabfi adta be a labdát, Zeller Dóra pedig a bal oldalról laposan a hosszú sarokba gurított (3–0). Az első játékrész hátralévő részében rendezték soraikat a macedónok, így több találat nem született.

A második félidőre frissen érkezett a magyar csapat. Kezdetben kimaradtak a helyzeteink, de az 59. percben Zeller futott el a jobb oldalon, és csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül – tizenegyest ítélt a játékvezető, melyet Hummel-Smuczer Angéla higgadtan a bal alsó sarokba lőtt (4–0). A 68. percben gyönyörű támadást vezetett válogatottunk, Csiszár Henrietta laposan belőtte a labdát üres területre, így indítva Vágó Fannit, aki laposan középre gurított, Pádár Anita azonban a kapu mellé lőtt. A 70. percben Jakabfi szöktette Vágót, aki egyedül vitte a labdát a kapusra, és a jobb alsóba lőtt (5–0).

A 75. percben megszereztük hatodik találatunkat is, Jakabfi beadását Sipos fejelte a macedón kapuba (6–0). A 81. percben Jakabfi ötödik gólpasszát is kiosztotta, ezúttal Csiszár volt a kedvezményezett, aki a jobb oldalról tizenegy méterről jobbal a hosszú felsőbe lőtt (7–0). Egy perccel ezt követően a mérkőzés egyik legszebb találata következett: Sipos a félpálya környékéről átemelte a labdát a kapus fölött, megszerezve saját maga harmadik, míg a válogatott nyolcadik találatát (8–0).

Összességében elmondható, hogy a válogatott kisebb szünetekkel, de végig agresszívan letámadta ellenfelét és látványos akciókat vezetett. A két csapat közötti különbség jelentős volt, mind játékban, mind az eredményben megmutatkozott a differencia.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Magyarország–Macedónia 8–0
(3–0)
Telki

MAGYARORSZÁG:
Szőcs Réka – Szabó Boglárka (Mosdóczi Evelin, a szünetben), Szeitl Szilvia, Demeter Réka (Tell Zsófia) Tóth Gabriella – Csiszár Henrietta, Hummel-Smuczer Angéla (Szuh Erika, 62.), Rácz Zsófia (Vágó Fanni, a szünetben) – Jakabfi Zsanett, Zeller Dóra (Pádár Anita, 62.), Sipos Lilla
Gólszerző:
Jakabfi (14.), Sipos (18., 75., 82.), Zeller (28.), Hummel-Smuczer (59.), Vágó (70.), Csiszár (81.)
Forrás: mlsz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik