Női válogatott: ha nem nyerünk Antalyában, elszáll a remény

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.06. 07:30
A magyar női labdarúgó-válogatott hétfőn Törökországban lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink számára kötelező a győzelem, hogy legalább matematikailag életben tartsák a továbbjutási reményeiket. Markó Edina szövetségi kapitány bízik benne, a törökök az Üllői úti stadionban rendezett októberi mérkőzéshez képest változtatnak a stílusukon, és nem csak a játék rombolására törekednek.

A magyar válogatott hétfőn a selejtezőcsoport leggyengébb együttesével csap össze, de nem szabad lebecsülni a törököket, akik az ősszel a Groupama Arénában megnehezítették Jakabfi Zsanették dolgát. A mieink Szuh Erika góljával csak 1–0-ra nyertek.A mieink Szuh Erika góljával csak 1–0-ra nyertek.

A magyar csapat legutóbb hat nappal ezelőtt lépett pályára, amikor felkészülési mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a törökökhöz hasonló játékerőt képviselő bosnyákokkal. A Telkiben látottaknál mindenképpen jobb teljesítményre lesz szüksége Markó Edina tanítványainak a győzelemhez.

AZ MTK KÖZÉPPÁLYÁSA HÓNAPOKRA KIDŐLT

A magyar válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy az MTK középpályása, a Ferencváros elleni bajnoki döntő második felvonásán lecserélt Hummel-Smuczer Angéla térdsérülése súlyos, és várhatóan több hónapos kihagyás vár rá. A törökök elleni meccsen Pinczi Anita játéka is kérdéses.

„Nagyon hasznos volt a bosnyákok elleni mérkőzés, mert az elmúlt hetekben néhány játékos kiesett a meccsritmusból, és ez a találkozó sokat segített abban, hogy ismét fel tudják venni a nemzetközi találkozók színvonalát” – mondta a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

„Fontos volt az is, hogy két hónap válogatott szünet után ne a törökök elleni mérkőzés előtt kezdjük el csiszolgatni a játékunkat, és hogy mennyire szükségünk volt erre, azt mutatja, hogy támadásban és védekezésben is voltak olyan hibáink, amelyeknek a selejtezőn már nem szabad előjönniük. Tavaly nehéz győzelmet arattunk a törökök ellen, bízom benne, hogy hazai pályán ellenfelünk változtat hozzáállásán, és nem kizárólag a játék rombolására helyezi a hangsúlyt” – reménykedett a szakember.

A magyar válogatott jelenleg a selejtezőcsoport harmadik helyén áll, és ahhoz, hogy maradjon esélye megszerezni a legrosszabb esetben is pótselejtezőt érő második pozíciót, mindenképpen győznie kell Antalyában – valamint bíznia abban, hogy az oroszok nem nyernek Horvátországban.

A találkozó hétfőn 18 órakor kezdődik, a mérkőzést az osztrák Julia-Stefanie Baier vezeti.

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. CSOPORT
Június 6., hétfő
18.00: Törökország–MAGYARORSZÁG
19.30: Horvátország–Oroszország

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (FC Basel – Svájc), Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC), Samu Anna (Ferencváros)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland – Ausztria), Szabó Viktória (1. FC Lübars – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Papp Dóra (MTK), Tóth Alexandra (SC Südburgenland – Ausztria), Pinczi Anita (MTK)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Nagy Lilla (MTK), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Szuh Erika (1. FC Lübars – Németország), Csiszár Henrietta (1. FC Lübars – Németország), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg – Németország), Szarvas Alexandra (FC Basel – Svájc), Rácz Zsófia (MSV Duisburg – Németország)
Támadók: Zeller Dóra (Hoffenheim – Németország), Sipos Lilla (St. Pölten-Spratzern – Ausztria), Vágó Fanny (St. Pölten-Spratzern), Zágor Bernadett (Ferencváros), Kaján Zsanett (MTK), Kocsán Petra (Ferencváros)

AZ 5. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 6 6 30–0 18
2. Oroszország 5 2 2 1 6–5 8
3. MAGYARORSZÁG 6 2 2 2 7–17 8
4. Horvátország 6 2 1 3 8–7 7
5. Törökország 7 1 6 1–23 1

A Hollandiában rendezendő Európa-bajnokságra – a házigazda mellett – a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb csoportmásodik jut ki, míg a további két második helyezett pótselejtezőt vív egymással. A csoportmásodikak közötti összevetésben nem számítanak a csoport ötödik helyezettje ellen elért eredmények.

A 2. HELYÉRT HARCOLÓ CSAPATOK HÁTRALÉVŐ MECCSEI
MAGYARORSZÁG OROSZORSZÁG HORVÁTORSZÁG
Törökország (i) Horvátország (i) Oroszország (o)
Németország (o) Németország (o) Oroszország (i)
Horvátország (o)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik