Női válogatott: Csiszár a 94. percben mentett pontot a vb-selejtezőn

Vágólapra másolva!
2017.10.19. 17:27
null
(Fotó: Koncz György)
A Dánia elleni 1–6 után javított a világbajnoki selejtezősorozatban női labdarúgó-válogatottunk: Gyirmóton 2–2-es döntetlent játszott a horvátokkal.

A magyar és horvát női válogatott eddig már hatszor mérkőzött meg a különböző versenysorozatokban, és a leggyakoribb eredmény a döntetlen volt – mint ezúttal is.

A most zajló vb-selejtezőben a magyar csapat a favorit dánoktól 6–1-re, míg a vendégek az olimpiai ezüstérmes svédektől 2–0-ra kaptak ki, az esélyesebb ukránok otthonában viszont 1–1-es döntetlent értek el.

Nehezítette Markó Edina szövetségi edző munkáját, hogy a támadósorban a műtéten átesett Zeller Dóra mellett Jakabfi Zsanettra és Zádor Bernadettre sem számíthatott.

Támadni azért képe volt a magyar válogatott, de Németh Loretta, Vágó Fanni és Magyarics Zoé sem tudott élni a lehetőségekkel.

A szünet után kissé feljebb tolta a játékát a horvát együttes, a kapuk is többször forogtak veszélyben, ám a vezetést a mieink szerezték meg, amikor Csiszár Henrietta lőtte a labdát 14 méterről a jobb alsó sarokba – négy perc múlva azonban szöglet után Sandra Zigic fejelt a kapunk jobb oldalába.

Sőt, Kristina Sundov kapufája után egy bal oldali szögletet követően Isabella Dujmenovic fejesével előnybe is kerültek a horvátok.

A ráadás perceiben viszont sikerült az egyik pontot érő találatot megszerezni, amikor szabadrúgásból ismét Csiszár Henrietta lőtte a labdát a jobb alsó sarokba.

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 2–2
(0–0)
Győr-Gyirmót, 150
néző. V: Shona Shukrula (Nicolett Bakker, Frante Overtoom) – hollandok
MAGYARORSZÁG:
Szőcs – Tóth A., Tálosi, Szeitl, Szabó V. – Fenyvesi, Rácz Zs. (Nagy Á., 88.), Csiszár – Magyarics (Mosdóczi, 63.), Németh L. (Sipos L., a szünetben), Vágó. Szövetségi edző: Markó Edina
HORVÁTORSZÁG:
Bukovec – Andrlic, Lojna, Nevrkla, Zigic, Maltasic (Horvat, 92.) – Bosnjak, Dujmenovic, Landeka – Sundov (Valusek, 90.), Konjar (Jelencic, 75.). Szövetségi edző: Bozidar Miletic
G:
Csiszár (75., 94.), ill. Zigic (79.), Dujmenovic (90.)
MESTERMÉRLEG
Markó Edina: –
Győzelmet sem, vereséget sem érdemeltünk, így igazságos az eredmény. Sajnos azokból a szituációkból kaptunk gólt, amelyekre készültünk. Több helyzetet kell kialakítanunk, hogy mérkőzést tudjunk nyerni.
Bozidar Miletic: –
Visszafogott első játékrész után felpörögtek az események, már-már úgy éreztük, megnyerhetjük a találkozót, de az utolsó pillanatban kiengedtük a kezünkből a győzelmet.

A D-csoport állása: 1. Dánia 3 pont (6–1, 1 mérk.), 2. Svédország 3 (2–0, 1), 3. Horvátország 2 (3–5, 3), 4. Ukrajna 1 (1–1, 1), 5. MAGYARORSZÁG 1 (3–8, 2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik