Női válogatott: az Eb-ezüstérmes kiütötte a magyar csapatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.19. 19:54
null
Csiszár Henriettáék mindent megtettek, de ez is kevés volt a dánok ellen (Fotó: Földi D. Attila)
Bár az első félidőben még jól tartotta magát a magyar női labdarúgó-válogatott, a mieink 6–1-re kikaptak Dániától a 2019-es franciaországi világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén.

 

Sokáig az is kérdéses volt, hogy megrendezik-e a találkozót a dán női labdarúgó-válogatott sztrájkja miatt. A sportági szervezet és a játékosok érdekvédelmi testülete ideiglenes megállapodást kötött, így a dán női válogatott az előzetes hírekkel ellentétben mégis elutazott a mieink elleni világbajnoki selejtezőre.

Amelyen majdnem ugyanolyan összeállításban álltak fel, mint a Hollandia elleni Eb-döntőn, Sören Randa-Boldt csak két helyen változtatott a vesztes fináléhoz képest.

Nem ígérkezett tehát könnyűnek a selejtezők első összecsapása, ennek ellenére jól kezdett a magyar csapat, amely már a 4. percben megszerezhette volna a vezetést, Vágó Fanni szép kiugratása után azonban Csiszár Henrietta csak estében tudta kapura tenni a labdát, így a vendégek kapusa hárított.

A 23. percben ismét a dán lapus került reflektorfénybe, amikor kézzel ért a labdához a tizenhatoson kívül, a lengyel játékvezető, Ewa Augustyn sípja azonban néma maradt – nem úgy, mint nem sokkal később a túloldalon, amikor Szabó Viktória lökésénél fújt be egy tizenegyest viszonylag könnyű síppal. Nadia Nadimot ez nem zavarta, a dán 9-es magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába (0–1).

A mieink nem estek össze, a hajrában Jakabi Zsanett egy parádés csel után majdnem egyenlített, ekkor azonban még Stina Petersen hárítani tudott, a Csiszár fellökéséért – valljuk be, ez is vitatható döntés volt – megítélt tizenegyesnél azonban már Jakabfi Zsanett ünnepelhetett (1–1).

Hogy mégsem döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, arról Sanne Troelsgaard tett, aki 23 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba (1–2).

A fordulás után rákapcsoltak a dánok, és bár a magyar együttes mindent megtett, nem tudta felvenni a versenyt az Eb-ezüstérmessel, amely a triplázó Troelsgaard vezérletével 6–1-re ütötte ki a mieinket.

„Az első félidei játékunkkal elégedett voltam, negyvenöt percig nagyszerűen helytálltunk, azonban sajnos megmutatkozott, hogy jelenleg csak egy félidőt tudunk ilyen színvonalon futballozni – idézi az mlsz.hu Markó Edina szövetségi kapitányt. – Ha a második félidőben beálltunk volna védekezni, nem lett volna ennyire nagy különbségű a vereség, de el kell ismerni, hogy a dán csapat ennyivel előrébb tart nálunk. Az első félidő alapján a lányok elhitték, hogy lehet keresnivalónk a mérkőzésen, megpróbáltak támadóbb szellemben játszani, ezzel azonban területeket hagytunk a dánoknak, akik ezt kihasználva több nagy helyzetet is kialakítottak.”

Markó Edina együttese legközelebb október 19-én lép pályára a selejtezősorozatban, akkor a horvátokat fogadja a magyar csapat, majd öt nappal később Svédországba utazik.

Az európai selejtezőből a hét csoportelső kijut a 2019-es franciaországi világbajnokságra, míg a négy legjobb csoportmásodik pótselejtezőre jogosult. A dánokat a második kalapból húzták a sorsoláskor; a svédek az első kiemeltek, rajtuk kívül Ukrajna és Horvátország szerepel még a csoportunkban.

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
Magyarország–Dánia 1–6 (1–2)

Győr, Gyirmót, Alcufer Stadion. Vezette: Augustyn (lengyel)
Magyarország: Bíró B. – Tóth A. (Magyarics, 59.), Tálosi, Szeitl, Szabó V. – Rácz, Fenyvesi (Csányi, 75.) – Mosdóczi, Csiszár, Jakabfi – Vágó F. (Németh L., 87.). Szövetségi kapitány: Markó Edina
Dánia: Petersen – T. Nielsen, Arnth-Jensen, Larsen, Röddik (Thögersen, 72.) – Kildemoes (Christiansen, a szünetben), Junge-Pedersen – Troelsgaard-Nielsen, Mosegaard-Harder, Veje – Nadim (Sörensen, 83.). Szövetségi kapitány: Sören Randa-Boldt
Gólszerző: Jakabfi (41. – 11-esből), ill. Nadim (28. – 11-esből), Troelsgaard-Nielsen, (44., 67., 74.), Mosegaard-Harder (55.), Sörensen (88.)

A csoport másik mérkőzésén
Horvátország–Svédország 0–2

A csoport állása: 1. Dánia 3 pont (6–1), 2. Svédország 3 (2–0), 3. Ukrajna 1 (1–1), 4. Horvátország 1 (2 mérkőzés, 1–3), 5. MAGYARORSZÁG 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik