Női válogatott: 16 órától az olimpiai bajnok az ellenfél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.20. 11:29
null
A magyar válogatott jó hangulatban készül a németek elleni mérkőzésre (Fotó: Facebook)
Utolsó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésére készül a magyar női labdarúgó-válogatott, amely 16 órától az olimpiai bajnok németekkel csap össze Gyirmóton. Markó Edina szövetségi kapitány abban bízik, hogy sikerül megtörni riválisunk fantasztikus sorozatát: a németek legutóbb 2011 novemberében kaptak gólt Eb-selejtezőn.

Ha a horvátok nem nyernek Oroszországban, akkor a magyar válogatott a harmadik helyen zár a csoportban, míg a németek már korábban kijutottak az Eb-re. Az olimpiai bajnok együttesből több kulcsjátékos sem kapott meghívót a szeptemberi selejtezőkre – így a kisebb sérüléséből lábadozó Marozsán Dzsenifer sem –, ám a németek erejét jól tükrözi, hogy pénteken tartalékos összeállításban is simán, 4–0-ra legyőzték az oroszokat.

„A TERV, HOGY NE KAPJUNK GÓLT”

„Szeretnénk ugyanolyan koncentráltan pályára lépni, mint az oroszok ellen, valamint tanulni azokból a hibákból, amelyeket Himkiben a második félidőben elkövettünk. A terv, hogy szűken védekezzünk, ne kapjunk gólt, járassuk a labdát, sokat mozogjunk és természetesen, hogy gólokat szerezzünk” – mondta a német szövetség (DFB) hivatalos honlapjának az 1. FFC Frankfurt 11-szeres válogatott támadója, Kathrin Hendrich, aki az oroszok ellen könyvelte el az első gólját a nemzeti csapatban.

A németekhez kapcsolódó hír, hogy a pénteken pályára lépő játékosok közül három olimpiai bajnok, Leonie Maier, Lena Gössling és Isabel Kerschowski a mieink ellen már nem játszik.

„Alaposan kielemeztük a németek múlt pénteki, oroszok elleni selejtezőjét, amelyen azt kaptuk, amit vártunk. Keddi ellenfelünk agresszíven, a védekezését feltolva futballozott, és már az első félidő első felében eldöntötte a mérkőzést. Fontos, hogy a találkozó elején kontrollálni tudjuk a meccset, mert ha ebben a periódusban meg tudnánk nehezíteni a vendégek dolgát, abból erőt meríthetünk a folytatásra is. A legkevésbé sem tét nélküli számunkra a meccs, éppen ellenkezőleg: roppant fontos a keddi erőpróba” – mondta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Mint emlékezetes, a selejtezősorozat első fordulójában a mieink 12–0-s vereséget szenvedtek Németországban.

„Néhány jelenlegi klasszis helyére a jövő világsztárjai kerültek a német válogatottba, tévedés lenne abból kiindulni, hogy kulcsemberek hiányoznak az ellenfél keretéből, ezért gyengébb lenne a csapatuk, mint az előző időszakban. Ez bebizonyosodott az oroszok elleni mérkőzésen is. Nekünk a saját játékunkra kell figyelnünk, szervezetten kell futballoznunk, sokat futva, egymást kisegítve kell játszanunk, és erre építve megpróbálni kontrákkal megbontani az ellenfél védelmét. A németek az eddigi hét mérkőzésükön nem kaptak egyetlen gólt sem, szeretnénk, ha ellenünk megtörne a szép sorozatuk” – tette hozzá a szakember.

A németek Európa-bajnoki selejtezőn legutóbb 2011 novemberében kaptak gólt, amikor idegenben 2–2-es döntetlent játszottak a spanyolokkal. Azóta a kvalifikációs sorozatban egymást követő 13 meccset nyertek meg, amelyeken 72–0-s gólkülönbséget jegyeztek.

A magyar és a német válogatott mérkőzése kedden 16 órakor kezdődik a gyirmóti Alcufer Stadionban. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

A MAGYAR KERET
Kapusok:
Szőcs Réka (MTK), Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC), Németh Júlia (Ferencváros)
Védők: Szeitl Szilvia (Ferencváros), Tálosi Szabina (Viktória-Trend Optika FC), Szabó Viktória (1. FC Saarbrücken – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Pinczi Anita (MTK), Demeter Réka (MTK), Szabó Zsuzsanna (MTK), Balogh Henrietta (Viktória-Trend Optika FC)
Középpályások: Nagy Lilla (MTK), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Nagy Ágnes (Ferencváros), Szuh Erika (BW Hohen Neuendorf – Németország), Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen – Németország), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg – Németország), Rácz Zsófia (MSV Duisburg – Németország), Szarvas Alexandra (FC Basel – Svájc), Dénes Dorottya (ETO FC Győr)
Támadók: Zeller Dóra (Hoffenheim – Németország), Németh Loretta (ETO FC Győr), Vágó Fanny (SKN St. Pölten – Ausztria)

A NÉMET KERET
Kapusok:
Almuth Schult (VfL Wolfsburg), Lisa Weiss (SGS Essen), Meike Kämper (MSV Duisburg)
Védők: Josephine Henning (Arsenal), Kristin Demann (Hoffenheim), Tabea Kemme (Turbine Potsdam), Babett Peter (VfL Wolfsburg)
Középpályások: Verena Faisst (VfL Wolfsburg), Jaqueline Klasen (SGS Essen), Linda Dallmann (SGS Essen), Anna Blässe (VfL Wolfsburg), Svenja Huth (Turbine Potsdam), Kathrin Hendrich (1. FFC Frankfurt), Sara Doorsoun (SGS Essen)
Támadók: Anja Mittag (VfL Wolfsburg), Hasret Kayikci (Freiburg), Lena Petermann (Freiburg), Lina Magull (Freiburg)

A SELEJTEZŐCSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 7
7
34–0 21
2. Oroszország 7
3
2 2
9–9 11
3. MAGYARORSZÁG 7
2 2 3
8–19 8
4. Horvátország 7
2 1 4
8–10 7
6. Törökország 8
1
1 6 3–24 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik