Női labdarúgás: a bronzért játszik majd válogatottunk

Vágólapra másolva!
2017.07.28. 20:25
A vb-selejtezőkre készülő női labdarúgó-válogatottunk 1–1-es döntetlent követően 11-esekkel kikapott Szerbiától a Balaton-kupa pénteki játéknapján, így vasárnap a bronzéremért lép majd pályára Románia ellen.

A 19. percben egy kontratámadás végén a szerbek ziccerig játszottak ki egy gyors akciót, Marija Radojicsicsnek már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát (0–1). A 36. percben Zeller Dóra térdsérülést szenvedett, nem tudta folytatni a játékot. Marija Radojicsicsnek már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát (0–1). A 36. percben Zeller Dóra térdsérülést szenvedett, nem tudta folytatni a játékot.

A második félidőben aktívabb volt a magyar válogatott, és a 80. percben megtört a jég: Nagy Lilla passzából Magyarics Zoé kapura lőtt, és a labda megpattant ugyan egy védőn, dea hálóban kötött ki (1–1).

A 88. percben Magyarics távoli lövése után a keresztlécről pattant ki a labda, majd az utolsó pillanatokra beállt a mieinknél a 124. válogatottságát ünneplő Hummel-Smuczer Angéla is.

A szabályok értelmében döntetlen után nincs hosszabbítás, egyből tizenegyesrúgások döntöttek: ellenfelünk mind az öt lövését értékesítette, míg a mieink közül az utolsó lövő, Csiszár Henrietta elhibázta a sajátját, így – akárcsak egy éve – a szerbek nyerték a párbajt.

„Sajnálom, hogy tizenegyesekkel alulmaradtunk, és nem sikerült döntőbe kerülnünk, a felkészülés szempontjából viszont hasznos és jó mérkőzést játszottunk – idézi az mlsz.hu Markó Edina szövetségi kapitányt. – Megvolt a lehetőségünk arra, hogy a kilencven perc alatt megnyerjük a találkozót, de csak egyet tudtunk értékesíteni a helyzeteink közül, érezhető volt, hogy még nincsenek csúcsformában a játékosok. A jövő szempontjából fontos, hogy szoros, kiélezett meccset játszottunk, ez mindenképpen hasznos a tétmérkőzések előtt. Voltak hibák a játékunkban, ezeket ki kell javítanunk a vb-selejtezőkig.”

5. BALATON-KUPA NŐI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BALATONFÜRED
Elődöntő
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 1–1 (0–1) – TIZENEGYESEKKEL: 4–5
Balatonfüred
MAGYARORSZÁG:
Bíró Barbara – Papp Dóra (Magyarics Zoé, 68.), Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia (Szabó Viktória, 46.), Tóth Gabriella – Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta – Mosdóczi Evelin, Zeller Dóra (Nagy Lilla, 37.), Rácz Zsófia (Nagy Ágnes, 68.) – Németh Loretta. Szövetségi kapitány: Markó Edina
A másik mérkőzésen
Fehéroroszország–Románia 2–0

A VASÁRNAPI PROGRAM
A 3. helyért

15.00: Magyarország–Románia
Döntő
17.30: Fehéroroszország–Szerbia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik