A magyar együttes a harmadik kalapból várta az először megrendezendő Eb sorsolását. Az első kalapból Kazahsztánt kaptuk, a másodikból Ukrajnát, amely házigazdája lesz a csoportnak. A kvartett negyedik tagja a selejtező C-csoportjának győztese lesz – azaz a Fehéroroszország, Moldova, Örményország hármas egyike.

Az előselejtezőt augusztus végén rendezik, a csoportkörre szeptember 11. és 16. között kerül sor Spanyolországban, Horvátországban, Ukrajnában és Portugáliában. A csoportgyőztesek továbbjutnak a februári közepén esedékes négyes döntőbe.

„A csoportunk esélyese mindenképpen a rendező ukrán válogatott – idézi a Futsal Hungary Dombó Jánost, a női válogatott szövetségi kapitányát. – Részint az eddigi eredményeik, részint a játékosállományuk miatt is, nem beszélve arról, hogy hazai pályán játszanak. Többször is játszottunk már ellenük, ukrán lányok játszottak is Magyarországon, éppen ezért alaposan felkészülünk ellenük, és nem fogunk feltartott kézzel utazni Ukrajnába.”

NŐI FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2019
CSOPORTBEOSZTÁS

1. CSOPORT: Spanyolország (házigazda), Olaszország, Románia, Lengyelország
2. CSOPORT: Oroszország, Szlovénia, Horvátország (házigazda), a selejtező A-csoportjának győztese (Hollandia/Belgium/Svédország/Észak-Írország)
3. CSOPORT: Kazahsztán, Ukrajna (házigazda), MAGYARORSZÁG, a selejtező C-csoportjának győztese (Fehéroroszország/Moldova/Örményország)
4. CSOPORT: Portugália (házigazda), Szerbia, Csehország, a selejtező B-csoportjának győztese (Szlovákia/Finnország/Litvánia)

UEFA Futsal on Twitter

The qualifying draw for the first #WEUROFutsal was made earlier all you need to know https://t.co/fKryCfZClQ