Női futsal: bravúros döntetlen a magyar válogatott első meccsén

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.12. 20:57
A magyar női futsalválogatott története első tétmérkőzésén bravúros, 4–4-es döntetlent játszott a házigazda ukránok vendégeként szerdán, a Cserkasziban zajló Európa-bajnoki selejtezőtorna első napján.

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint Kota Gabriella két gólt szerzett, Sipos Lilla is betalált, illetve egyszer az ukránok kapusáról került a hazai kapuba a labda. A magyarok 2–0-ra vezettek, és a 2–1-es félidő után a hazaiak hamar berámoltak három gólt, de Dombó János szövetségi edző csapatának 4–2-es hátrányból is sikerült értékes pontot szereznie.

Az UEFA tavaly döntött arról, hogy 2019-től a női futsalválogatottak számára is megrendezi hivatalos Európa-bajnokságát, így ez volt a magyar csapat történetének első tétmeccse. Korábban Dombó János elmondta, az ukránokat jóval magasabban jegyzik, sőt a kontinens legjobbjai között tartják számon őket.

Csütörtökön Kazahsztán, szombaton pedig Fehéroroszország lesz a magyarok ellenfele, a jövő évi, négycsapatos kontinenstornára a csoport első helyezettje jut ki. Szerdán a fehéroroszok 8–0-ra legyőzték a kazahokat.

NŐI FUTSAL
EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐTORNA
1. FORDULÓ

Ukrajna–Magyarország 4–4
Fehéroroszország–Kazahsztán 8–0

CSÜTÖRTÖKI PROGRAM
16.00: Magyarország–Kazahsztán
18.30: Ukrajna–Fehéroroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik