Női futsal: 12 gólos meccset nyert meg a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.13. 18:34
null
Kota Gabriellát (10) háromszor köszönthették társai (Fotó: youtube.com)
A magyar női futsalválogatott az ukrajnai Cserkasziban zajló Eb-selejtezőtorna második napján a kazahok ellen lépett pályára, és 8–4-re nyert. Ezzel a csoport másik mai meccse, az esti Ukrajna–Fehéroroszország találkozó eredményétől függetlenül szombaton a továbbjutásért játszhat.

A magyar válogatott szerdán a házigazda ukránokkal játszott bravúros 4–4-es döntetlent, míg a kazahok 8–0-ra kikaptak Fehéroroszországtól, így elvileg ma a csoport leggyengébb tagja várt Dombó János csapatára.

Ehhez képest Szabó Boglárka öngóljával már a 45. másodpercben a kazahoknál volt az előny, és jó tíz percig nem is sikerült az egyenlítés. Előbb Krascsenics Csilla egalizált, majd Kota Gabriella értékesített büntetője révén a 13. percben már nálunk volt a vezetés, és ugyan gyorsan ismét egál lett az állás, Csepregi Gabriella találata fél perccel a szünet előtt azt jelentette, hogy 3–2-es magyar előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

A második félidőben aztán beindultak a lányok, és sorrendben Krascsenics, Szabó Boglárka, valamint Gál Tímea is betalált (6–2), kazah válasz nélkül.

Az utolsó tíz percre fordulva a kazahok ismét feljöttek két gólra, ám mielőtt elkezdtek volna az egyenlítésen gondolkodni, érkezett Kota, és két újabb góljával teljessé tette mesterhármasát – harmadik gólját öt másodperccel a rendes játékidő letelte előtt szerezte.

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel a szombat délután 16 órakor kezdődő, Fehéroroszország elleni utolsó meccsén a továbbjutás esélyével léphet pályára.

FRISSÍTÉS

Az esti mérkőzésen Ukrajna 4–2-re legyőzte Fehéroroszországot, így az utolsó forduló előtt jobb gólkülönbséggel a magyar válogatott vezeti a csoportot, és ha az utolsó fordulóban szombaton nem kap ki, egyben legalább ugyanannyi pontot szerez, s legfeljebb kettővel lő kevesebb gólt, mint Ukrajna, akkor továbbjut.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

NŐI FUTSAL
EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐTORNA
2. FORDULÓ
Magyarország–Kazahsztán 8–4
Ukrajna–Fehéroroszország 4–2

KORÁBBI EREDMÉNYEK
1. FORDULÓ

Ukrajna–Magyarország 4–4
Fehéroroszország–Kazahsztán 8–0

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország21
1

12–84
2. Ukrajna
21
1

8–6 4
3. Fehéroroszország
21
1
10–4 3
4. Kazahsztán
22
4–160
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik