Női foci: döntetlent játszott a szlovákokkal a női válogatott

TŐSÉR NORBERT (Paralimni)TŐSÉR NORBERT (Paralimni)
Vágólapra másolva!
2018.03.05. 19:32
null
Döntetlent játszott a szlovákokkal a női válogatott (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Szlovákiával a Ciprus-kupa elnevezésű felkészülési tornán.

 

Az Észak-Korea és Dél-Afrika elleni vereséggel várta harmadik csoportmérkőzését a magyar női labdarúgó válogatott a Ciprus-kupa nemzetközi tornán, s bizony a hölgyek is érezték, az eddig mutatott teljesítménynél lényegesen többet várna el a szakmai stáb.

Ráadásul a Szlovákia elleni összecsapáson nemcsak az önbecsülés megtartása, hanem a csoport harmadik helyének megszerzése jelenthetett még némi motivációt. Sovány vigasz, de egyöntetű vélemény a válogatottnál, hogy Észak-Korea és Dél-Afrika lényegesen jobb játékerőt képvisel, s az elmúlt évek eredményeit figyelembe véve Szlovákia sem gyenge ellenfél.

Olyannyira, hogy legutóbb csaknem hét esztendeje, 2011 áprilisában nyertünk ellene, az időközben lejátszott három felkészülési mérkőzésből kettőt (2–3, 1–3) elveszítettünk, egyszer pedig döntetlent (4–4) értünk el ugyan, de a tizenegyeseknél szintén alul maradtunk.

Markó Edina szövetségi edző visszatért az ázsiaiak ellen kipróbált, s az úgy hatvan percen keresztül remekül működő hadrendhez, vagyis a három belső középpályás előtt Kocsán Petrára hárult az irányítói szerepkör, míg a 101. válogatott mérkőzésén pályára lépő Vágó Fanni elöl, Jakabfi Zsanett mellett játszott.

A fogadkozás nem csak szólam maradt, s a lányok a kezdősípszótól kezdve kezdeményezően futballoztak, a középpályán rendre mezőnyfölényt alakítottak ki, közben pedig a szlovákok az általuk kedvelt hosszú keresztátadásokból egyet sem valósítottak meg. Az edzésen gyakorolt támadásvezetés is megfelelően működött, s játékunkból végre a szükséges zsiványság sem hiányzott.

A szintén gyakorolt szélső előretörések egyikénél Csiszár Henrietta futott a jobb oldalon, beadását követően pedig Jakabfi Zsanett kilenc méterről jobbal a kapu jobb oldalába lőtt, megszerezve a válogatott első gólját a tornán. A vezetést követően is erőszakosan, pontosan és labdabiztosan futballoztunk, s az ellenfél egyetlen helyzetet sem alakított ki az első félidőben.

Fordulást követően Szlovákia több támadást vezetett ugyan, de egyenlítő gólja hűen tükrözte női válogatottunk utóbbi két évben tapasztalt balszerencsés sorozatát, vagy ha jobban tetszik, véletlenek halmazát.

Kezdve az Oroszország elleni Európa-bajnoki selejtezőn idegenben elért döntetlennel (3–3), pedig a 84. percben még 3–1-re vezettünk, folytatva a novemberi hazai világbajnoki selejtezővel Ukrajna ellen, amikor a 94. percben kapott góllal szenvedtünk 1–0-s vereséget, s most a Szlovákia ellen kapott gól. Szeitl Szilvia a kapunk előterében kifejelte a labdát, amely azonban a kapunak háttal álló Patrícia Fischerová válláról, nyakszirtjéről a kapunk jobb oldalába hullott.

A győzelemhez tehát a lányoknak mindenképpen kellett volna még egy gólt szerezniük, ellentámadásainkat azonban rendre lesen állította meg a holland asszisztensnő, aki többnyire nem állt a helyzet magaslatán.

Az eredmény nem változott, a döntetlennel viszont válogatottunk szerdán 10 órától csak a tizenegyedik helyért játszhat Finnország ellen.

MAGYARORSZÁG– SZLOVÁKIA 1–1 (1–0)
Paralimni.
Taszosz Marku Stadion. V: Shona Shukrula (Fijke Hoogendijk, Franca Overtoom – hollandok)
MAGYARORSZÁG:
Szőcs – Tóth A. (Papp D., 78.), Turányi, Szeitl, Szabó V. – Csiszár, Rácz Zs., Fenyvesi – Kocsán (Zágor, 65.) – Vágó, Jakabfi. Szövetségi edző: Markó Edina
SZLOVÁKIA:
Chládeková – Susková, Harsányová, Fischerová, Zdechovanová – Bíróová – Hmírová (Surnovská, 90.), Bartovicová, Mikolajová, Vojteková – Skorvánková
Szövetségi edző:
Ivan Hucko
Gólszerző:
Jakabfi (1–0) a 30., Fischerová (1–1) a 63. percben

Mestermérleg
Markó Edina:
– A mi szintünkhöz képest a legjobb mérkőzésünket játszottuk a tornán, mert két azonos képességű csapat volt a pályán. Az első félidőben magabiztosabban futballoztunk, de a szünetben kértem, hogy muszáj még egy gólt szereznünk, mert a szlovákok erőteljesen támadnak majd az egyenlítésért. A második játékrészben át is vették a kezdeményezést, mert a középpályás stabilitásunk ekkor már nem volt megfelelő.

Ciprus-kupa, 2018. február 28.–március 7.
A-csoport:
Finnország, Olaszország, Svájc, Wales
B-csoport:
Ausztria, Belgium, Csehország, Spanyolország
C-csoport:
Dél-Afrika, Észak-Korea, Magyarország, Szlovákia

A magyar válogatott mérkőzései:

Február 28.: Magyarország–Észak-Korea 0–2
Március 2.:
Magyarország–Dél-Afrika 0–1
Március 5.:
Magyarország–Szlovákia 1–1

A csoport másik mérkőzésén: Észak-Korea–Dél-Afrika 0–0

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Olaszország 3 2 1 8–2 7
2. Svájc 3 1 1 1 4–3 4
3. Wales 3 1 1 1 1–3 4
4. Finnország 3 1 2 2–7 1
A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Spanyolország 3 2 1 4–0 7
2. Belgium 3 1 1 1 3–2 4
3. Ausztria 3 1 2 2–4 3
4. Csehország 3 1 2 2–5 3
A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Észak-Korea 3 2 1 3–0 7
2. Dél-Afrika 3 1 2 1–0 5
3. Szlovákia 3 2 1 1–2 2
4. Magyarország 3 1 2 1–4 1

A helyosztók programja
Március 7., szerda, 10.00, a 11. helyért:
Magyarország–Finnország, a 9. helyért: Csehország–Szlovákia, a 7. helyért: Wales–Ausztria. 13.00, az 5. helyért: Dél-Afrika–Belgium. 14.00, bronzmérkőzés: Észak-Korea–Svájc. 17.00, a döntő: Olaszország–Spanyolország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik