Női Eb-selejtező: a harmadik kalapból várjuk a sorsolást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.23. 15:03
Az Európai Labdarúgó-szövetség elkészítette a 2021-es angliai női Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését. A magyar válogatott a harmadik kalapból várja a február 22-i sorsolást.

A kiemelés alapján az biztossá vált, hogy a magyar válogatott nem kerülhet össze Portugáliával, Írországgal, Lengyelországgal, Romániával, Szerbiával, Szlovéniával, Bosznia-Hercegovinával és Fehéroroszországgal.

A házigazda Anglia helye biztos a kontinenstornán, a maradék 15 helyre 47 válogatott pályázik. Ciprus először vesz részt felnőttverseny selejtezőjében, míg Koszovó a legutóbbi vb-selejtezők után első ízben indul az Európa-bajnokság kvalifikációjában is. Azerbajdzsán 2009 után tér vissza az európai női futball vérkeringésébe.

A sorsoláson két hatos és hét ötös csoportot alakítanak ki, a csoportelsők és a három legjobb csoportmásodik egyenes ágon kijut az Eb-re, míg a másik hat csoportmásodik pótselejtezőt vív a fennmaradó három helyért.

A KIEMELÉS
1. KALAP:
Franciaország, Németország, Hollandia (címvédő), Spanyolország, Svédország, Norvégia, Svájc, Skócia, Olaszország
2. KALAP: Ausztria, Dánia, Izland, Belgium, Oroszország, Wales, Ukrajna, Finnország, Csehország
3. KALAP: Portugália, Írország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovénia, MAGYARORSZÁG, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország
4. KALAP: Törökország, Szlovákia, Horvátország, Észak-Írország, Görögország, Izrael, Kazahsztán, Albánia, Moldova
5. KALAP: Feröer, Málta, Macedónia, Észtország, Montenegró, Grúzia, Lettország, Litvánia, Azerbajdzsán, Ciprus, Koszovó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik