Női Eb-sel.: Marozsán Dzsenifert nem láthatjuk Gyirmóton

Vágólapra másolva!
2016.09.06. 17:27
Steffi Jones, az olimpiai bajnok német női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya kihirdette keretét az oroszok és a mieink elleni Európa-bajnoki selejtezőre. Az izomsérüléssel bajlódó Marozsán Dzsenifer nem kapott meghívót, tehát a magyar származású játékos biztosan nem lép pályára a szeptember 20-i, gyirmóti mérkőzésen.

Marozsán Dzsenifer pályafutása során először léphetett volna pályára a magyar válogatott ellen, ám sérülése miatt erre nem kerül sor. Rajta kívül az olimpiai bajnok játékosok közül Simone Laudehr, Leonie Maier, Sara Däbritz, Melanie Leupolz, Laura Benkarth és Alexandra Popp sem került be a német keretbe, míg Melanie Behringer, Annike Krahn és Saskia Bartusiak az ötkarikás játékok után lemondta a válogatottságot.Simone Laudehr, Leonie Maier, Sara Däbritz, Melanie Leupolz, Laura Benkarth és Alexandra Popp sem került be a német keretbe, míg Melanie Behringer, Annike Krahn és Saskia Bartusiak az ötkarikás játékok után lemondta a válogatottságot.

A németek nagyon fiatal, 25 év átlagéletkorú csapattal érkeznek Gyirmótra, ami annak is betudható, hogy a hátralévő két selejtező eredményétől függetlenül már kijutottak az Eb-re.

Az Essen két játékosa, Linda Dallmann és Jacqueline Klasen, valamint a Freiburgot erősítő Hasret Kayikci először kapott meghívót a válogatottba.

A németek szeptember 20-án 16 órától a gyirmóti Alcufer Stadionban csapnak össze a magyarokkal Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink már nem juthatnak ki a hollandiai kontinenstornára.

A NÉMET KERET
Kapusok:
Almuth Schult (VfL Wolfsburg), Lisa Weiss (SGS Essen), Meike Kämper (MSV Duisburg)
Védők: Josephine Henning (Arsenal), Felicitas Rauch (Turbine Potsdam), Kristin Demann (Hoffenheim), Tabea Kemme (Turbine Potsdam), Babett Peter (VfL Wolfsburg)
Középpályások: Verena Faisst (VfL Wolfsburg), Jaqueline Klasen (SGS Essen), Linda Dallmann (SGS Essen), Lena Gössling (VfL Wolfsburg), Anna Blässe (VfL Wolfsburg), Isabel Kerschowski (VfL Wolfsburg), Svenja Huth (Turbine Potsdam), Kathrin Hendrich (1. FFC Frankfurt)
Támadók: Pauline Bremer (Olympique Lyon), Anja Mittag (VfL Wolfsburg), Hasret Kayikci (Freiburg), Mandy Islacker (1. FFC Frankfurt), Lena Petermann (Freiburg), Lina Magull (Freiburg)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 6 6 30– 0 18
2. Oroszország 6 3
2 1 9– 5 11
3. MAGYARORSZÁG 7
2 2 3
8–19 8
4. Horvátország 7
2 1 4
8–10 7
6. Törökország 8
1
1 6 3–24 4

A SELEJTEZŐCSOPORT HÁTRALÉVŐ PROGRAMJA
Szeptember 16., 18.00:
Oroszország–Németország
Szeptember 20., 16.00: MAGYARORSZÁG–Németország
Szeptember 20., 19.00: Oroszország–Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik