NL: kilenc helyet javított a magyar válogatott a rangsorban

Vágólapra másolva!
2020.10.19. 18:21
null
A jó eredmények a rangsoron is meglátszanak (Fotó: mlsz.hu/Baricsa Gábor)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a Twitter-csatornáján közölte: az UEFA legújabb Nemzetek Ligája-rangsorában a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 23. pozíciót foglalja el. A legfrissebb NL-ranglista a 2020–2021-es kiírás során elért eredményeket tartalmazza, a sorozat rajtjakor a magyar válogatott a 32. helyen állt.

Mint emlékezetes, a magyar válogatott szeptemberben előbb 1–0-ra nyert Törökországban, majd 3–2-re kikapott Oroszországtól Budapesten. Októberben – a Bulgáriában megnyert Eb-pótselejtező után – két idegenben elért meccsel folytatta a nemzeti csapat, előbb 1–0-ra győzött Szerbiában, majd Moszkvában játszott gól nélküli döntetlent. Ezzel válogatottunk négy forduló után hét ponttal csoportja második helyén áll.

Az UEFA NL-rangsorában a fő rangsoroló erőt a liga jelenti – tehát az A-liga összes csapata mindig a B csapatai előtt áll majd, utánuk jönnek a C-sek, végül a D-sek –, függetlenül az NL-meccseken elért eredményektől. Másodikként a csoporton belüli helyezés számít – azaz a csoportok első helyein állók foglalják el mindig az adott divízió első négy helyét, a másodikok a második négyet és így tovább –, s csak ezt követően rangsorol a mérkőzéseken elért pontok száma.

Ilyen módon került most a magyar válogatott a 23. helyre, mivel a B-liga csoportmásodikjai közül a harmadik legjobb eredményt tudja felmutatni az eddigi négy 2020–21-es NL-meccse révén. Amúgy ha pusztán a teljesítmény alapján rangsorolnánk a válogatottakat, úgy a miénk valamivel előrébb lenne a jelenlegi hét pontjával: a 18. helyet foglalná el.

A magyar együttessel egy csoportban lévő Oroszország a 20., Törökország a 27., míg Szerbia a 29. helyen található az UEFA ranglistáján.

Marco Rossi csapata a továbbiakban november 15-én a szerbeket fogadja a Puskás Arénában, három naplak később pedig ugyancsak hazai pályán a törökök ellen fejezi be a szereplést a sorozatban. A négyes győztese feljut az A-divízióba, az utolsó helyezett a C-be kerül. Ha a magyar együttes a szerbek ellen idehaza legalább egy pontot begyűjt, vagy a törökök nem szereznek pontot az oroszok ellen, akkor már nem eshetnek ki a mieink.

A magyarokra a Nemzetek Ligája végjátéka előtt november 12-én Európa-bajnoki pótselejtező is vár Izland ellen Budapesten: a mérkőzés győztese kijut a jövő nyárra halasztott, a többi között a Puskás Arénában sorra kerülő kontinenstornára.

 

NEMZETEK LIGÁJA 2020–21
B-LIGA, 3. CSOPORT

November 15.
18.00:
Törökország–Oroszország
20.45: Magyarország–Szerbia
November 18.
20.45:
Szerbia–Oroszország
20.45: Magyarország–Törökország

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 4 2 2 7–4 +3 8
2. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1 7
3. Törökország 4 3 1 3–4 –1 3
4. Szerbia 4 2 2 3–6 –3 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik