NL: ismét támad a járvány Bulgáriában

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2020.07.12. 09:04
null
Október elején Szófiában játszanának Szalai Ádámék... (Fotó: Török Attila)
Emelkedik a fertőzöttek száma, így a tervezettnél két héttel később kezdődik a bolgár első és másodosztály új idénye – kérdés, mi lesz a Nemzetek Ligája-rájátszással?

 

Bár a bolgár élvonalban a hétvégén is rendeznek meccseket, a vírushelyzet miatt a következő idény rajtját két héttel elcsúsztatták.

„Az országban tapasztalható járványügyi helyzetre való tekintettel, az illetékes hatóságokkal történő egyeztetések után a Bolgár Labdarúgó-szövetség egészségügyi bizottsága javaslatot nyújtott be a szövetség vezetőségének, s ebben azt kérte, hogy két héttel később kezdődjön a 2020–2021-es idény. A szövetség vezetősége a játékosok, a stábok és a hivatalos személyek egészségének megőrzése érdekében elfogadta a kérelmet. Ennek megfelelően az első- és a másodosztály küzdelmei augusztus 7-én kezdődnek” – írta a szűkszavú közlemény a Bolgár Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján, emellett csütörtökön a kormány azt az utasítást adta, hogy a folytatásban csak zárt kapuk mögött rendezhetnek mérkőzéseket.

Az új idény eredetileg július 24-én rajtolt volna, ám a héten aggasztó hírek érkeztek az országból. Az MTI közlése szerint rekordmértékben növekedett a koronavírusos fertőzöttek száma, a helyi egészségügyi hatóságok szerdai adatai szerint egy nap alatt 188 esetet regisztráltak, tizennéggyel többet, mint az előző napon. A hét közepén arról szóltak a hírek, hogy a bolgár esetszám nagy kilengéseket mutat egyik napról a másikra, de a hétnapos mozgóátlag alapján a trend eléggé egyértelmű: meredeken emelkedik a fertőzöttek száma. A vírus a futballistákat sem kímélte, a bolgár élvonal és másodosztály csapatainak több mint felénél megjelent a koronavírus, a Cserno More például tizenhat, a kupagyőztes Lokomotiv Plovdiv kilenc megbetegedést jelentett a héten.

Mint ismert, a magyar válogatott október 8-án Szófiában lép pályára a Nemzetek Ligája rájátszásában, és ha nyer Bulgária ellen, november 12-én az Izland–Románia meccs győztesével találkozik az Európa-bajnoki részvételért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik