Németország: az RB Leipzig védője továbbra sem zárja ki a magyar válogatottságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.12. 10:01
null
Willi Orban továbbra sem zárja ki a magyar válogatottságot (Fotó: AFP)
Willi Orban, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig védője továbbra sem zárja ki, hogy magyar válogatott legyen.

 

A 24 éves német-magyar védő továbbra sem döntötte el, melyik válogatott mezében szeretne játszani (ráadásul van harmadik opciója: édesanyja révén a lengyeleknél is szerepelhetne), de azt már korábban a Nemzeti Sport Online-nak is elismerte, élvezetes beszélgetést folytatott Bernd Storckkal.

Willi Orban most a t-online.de-nek adott interjújában ecsetelte, hogy már csapattársa, a magyar válogatott Gulácsi Péter is rákérdezett nála a témára, ám ezzel kapcsolatban azóta sem hozta meg a döntését.

Orban az elmúlt idényben az RB Leipzig kulcsjátékosává nőtte ki magát, jó teljesítményt nyújtott a német élvonalban is, a 2017–2018-as szezon előtt pedig neki adták oda a gárda csapatkapitányi karszalagját.

„Valóban, Gulácsi Péter rákérdezett a magyar válogatottságra, emellett még korábban megkeresett Bernd Storck szövetségi kapitány, akivel azóta többször is beszéltem. Dönteni azonban továbbra sem tudtam.”

Orban többször is elmondta, elsődleges célja a német válogatottba való bekerülés, ám Joachim Löw szövetségi kapitány egyelőre jó formája ellenére sem hívta be a nationalelfbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik