„Nem volt valami happy a hangulat” - U17-es reakciók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.01. 10:38
null
A magyar fiatalok nagyon csalódottak voltak az elszalasztott továbbjutás miatt (Fotó: Czerkl Gábor)
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Svédországgal az Európa-bajnokság elitkörében Telkiben, így nem jutott be a nyolcas döntőbe, ahová jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a skandinávok kvalifikálták magukat. A ráadásban végzetes gólt kapó magyar csapat tagjai katasztrófáról, szinte feldolgozhatatlan élményről beszéltek a meccs után, de Pisont István szövetségi edző a kudarc ellenére nagyon büszke a játékosaira.

„Végig uraltuk a játékot, úgy érzem, hiba nélkül teljesítettük, amit elterveztünk. A végén becsúszott ez a szerencsétlen gól, amely a vesztünket jelentette. De büszke lehetek a csapatra, hiszen a játékosaim nagyszerűen teljesítettek, mindent megtettek, csak pechesek voltunk ebben az esetben. A pálya talaja a kis termetű futballistáknak kedvezett, nem pedig a magas svédeknek, és ezt jól kihasználták a játékosaim" – értékelte a mérkőzést Pisont István az NSO Tv kamerája előtt.

„Hamar megszereztük a vezetést, utána pedig próbáltunk gólra gólt rúgni, hogy bebiztosítsuk a győzelmünket. Az utolsó percekben gólt kapni katasztrófa – nyilatkozta Zsótér Donát. – Nem volt valami happy a hangulat az öltözőben, de tesszük tovább a dolgunkat."

„Az a szomorú, hogy bár az első félidőben jól játszottunk és meg is szereztük a vezetést, a második játékrészben ránk jöttek a svédek, és a végén eredményesek is voltak" – mondta keserűen a mieink gólját szerző Korozmán Kevin az NSO Tv-nek a meccs után.

„Nagyon szervezetten játszottunk végig a meccsen. Egy nap alatt találtuk ki ezt a taktikát. Már a második év, hogy az utolsó percekben esünk ki, nagyon rossz érzés. Nem is lehet feldolgozni. Nagyon erősnek érzem a korosztályunkat – mind csapatban, mind egyénileg. Már csak a szerencsének kellene mellénk állnia" – nyilatkozta Ordasi Péter az MLSZ Tv-nek.

Egervári Sándor szerint büszkék lehetünk az U17-es csapatra

EMLÉKEZTETŐ – U17-ES EB-ELITKÖR, 3. CSOPORT, 3. FORDULÓ
SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–1
Telki. Vezeti:
Simsek (török)
SVÉDORSZÁG:
Mohlin Suljic, Sonko Sundberg, Wahlqvist, Ramhorn – Citaku (Halvadzic, 65.), Ssewankambo, E. Andersson, Jönsson Salétros – Engvall (Rakip, 84.), Lipovac (Berisha, 55.). Szövetségi edző: Roland Larsson
Kispad: Strömgren (kapus), Bergman, Berisha, Rakip, Nordin, Halvadzic
MAGYARORSZÁG:
Ordasi Polgár, Talabér, Kecskés, Spandler – Nagy, Gazdag, Vida – Zsótér, Korozmán (Tihanyi, 77.), Rácz (Takács, 64.). Szövetségi edző: Pisont István
Kispad:
Ivancsics (kapus), Bedi, Szántó, Bölcsföldi, Tihanyi, Koszta, Takács
Gólszerző:
Berisha (81.), ill. Korozmán (2.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Svédország 3 2 1 10–2 7
2. Magyarország 3 2 1 7–3 7
3. Finnország 2 2 2–8 0
4. Fehéroroszország 2 2 1–7 0

MI DÖNTÖTT AZONOS PONTSZÁM ESETÉN?
1. Egymás elleni eredmény
2. Jobb gólkülönbség
3. Több szerzett gól

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik