MLSZ: elutasították a fellebbezést, marad a zárt kapus büntetés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.04. 19:11
null
A vereségen túl más negatív vonzata is lett a szlovákok elleni meccsnek (Fotó: Tumbász Hédi)
Az UEFA fellebbviteli bizottsága pénteki ülésén érvényben hagyta a szeptemberi elsőfokú döntést, amelynek értelmében a szurkolók rasszista viselkedése miatt a magyar labdarúgó-válogatott zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani az Azerbajdzsán elleni október 13-i Eb-selejtezőt. Emellett a szövetség mintegy 20 millió forintos büntetést is fizet különböző vétségek miatt – olvasható az mlsz.hu-n.

 

Az UEFA fegyelmi testülete két héttel ezelőtt zárt kapus döntéssel büntette a magyar szövetséget a szeptemberi 8-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki-selejtezőmeccsen (1–2) elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt.

Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget – valószínűleg ezért utasították el a magyar fellebbezést a szlovákkal ellentétben –, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A döntés ismeretében az MLSZ úgy határozott, hogy – élve az UEFA fegyelmi szabályzat adta lehetőséggel – 14 éven aluli gyermekekkel fogja megtölteni a Groupama Arénát jövő vasárnap. Erről bővebben itt olvashatnak!

Az MLSZ határozottan kéri a Horvátországba utazó szurkolókat, hogy kerüljenek mindenfajta rasszista megnyilvánulást, és a csapatot biztatással segítsék. A „cigányok, cigányok”, a „szar Szlovákia”, vagy a „ki nem ugrál, büdös román” rigmus elhangzása, vagy más nemzet egyéb szidalmazása esetén néhány száz ember tízezrektől veheti el a későbbi szurkolás lehetőségét. Nem beszélve arról, hogy újabb hasonló viselkedés után a válogatottal szemben még szigorúbb szankciókat alkalmazhat az UEFA (akár pontlevonás, selejtező sorozatból való kizárás).

A válogatott Eb-selejtezőire bérletet vásárló szurkolók számára az MLSZ visszatéríti a soron következő hazai mérkőzés árát. A részletekről később ad tájékoztatást a szövetség.

EB-SELEJTEZŐ
E-CSOPORT

Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 5 3 1 1 10– 5 +5 10
2. Szlovákia 5 3 2 9– 7 +2 9
3. MAGYARORSZÁG 5 3 2 7– 6 +1 9
4. Wales 4 2 2 4– 4 0 6
5. Azerbajdzsán 5 1 4 5–13 –8 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik