MLSZ: semleges helyszínen is játszhat ősszel a válogatott

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.08.06. 18:07
null
Legutóbb tavaly ősszel Walesben szerepelt a magyar válogatott – a következő meccsen szeptemberben Törökországban léphet pályára, de a semleges helyszín sincs kizárva... (Fotó: Török Attila)<br />
A Magyar Labdarúgó-szövetség a honlapján részletesen is beszámolt az UEFA-köszönetnyilvánításáról, amiről korábban a Nemzeti Sport Online-on is hírt adtunk, továbbá arról is írt, hogy az őszi válogatott mérkőzések esetében is szóba kerülhet a semleges helyszínen történő rendezés.

 

Az UEFA tájékoztatta a nemzeti szövetségek vezetőit a klubtornák 2020–2021-es selejtező mérkőzéseinek új rendezési szabályairól. Semleges helyszíneken is lehet összecsapásokat rendezni, amennyiben a két ország koronavírusra vonatkozó előírásai nem teszik lehetővé az érintett hazai klub mérkőzésrendezését. Ezzel összefüggésben az UEFA nyilatkozatában köszönetet mondott Magyarországnak (valamint három másik európai országnak: Ciprusnak, Görögországnak és Lengyelországnak), hogy igény esetén stadionokat bocsát az UEFA és az érintett klubok rendelkezésére a semleges helyszínen lejátszandó BL- és El-összecsapások megrendezésére.

Az európai szövetség a szeptemberi válogatott mérkőzésekkel kapcsolatos kihívásokat is megvitatta. Az UEFA és a nemzeti válogatottak szoros együttműködése szükséges ahhoz, hogy ezeket a mérkőzéseket az eredeti helyszínen lehessen lejátszani, ám egyelőre a válogatott meccsek semleges pályán történő lejátszása sem zárható ki – írja az mlsz.hu.

Az UEFA és 55 tagszövetsége is mindent megtesz azért, hogy a mérkőzéseket szurkolók jelenlétében játsszák le a csapatok, az európai járványhelyzet azonban országonként más és más. Az európai szövetség folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és várhatóan augusztus közepén értékeli ki a helyzetet. Így akkor dől el az is, hogy a jelenleg érvényben lévő zárt kapus döntés – legalább részben – feloldható-e. Szóba került az utánpótlástornák többségének elhalasztása 2021 tavaszára, végleges döntés azonban még nem született a kérdésben.

A magyar válogatottra a tervek szerint minimum hét, jó esetben nyolc meccs is vár az ősszel. Az első kettő szeptemberben, a Nemzetek Ligája új kiírásában Törökország (idegenben) és Oroszország (itthon) ellen, majd október 8-án következhetne a bolgárok elleni Eb-pótselejtező (idegenben). Továbbjutás esetén november 12-én játszhatnánk az utolsó meccsünket a jövő évi Eb-részvételért, de előtte és utána még lenne két-két találkozó a Nemzetek Ligájában is.

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Szeptember 3., 20.45:
Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45:
Magyarország–Törökország

EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
2020. OKTÓBER 8.

Időpont később: Bulgária–Magyarország
2020. NOVEMBER 12.
Időpont később:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik