Kolumbia sem jelentett gondot a magyar együttesnek (Fotó: Minifutball Szövetség)

 

Azt mondta Nagy Lajos szövetségi edző a maximális pontszámmal, 23–2-es gólaránnyal megnyert csoportküzdelmek után, hogy a világbajnokság igazán csak most kezdődik a magyar csapat számára.

A Videoton, a Gázszer és a Zalaegerszeg egykori remek középpályása ekkor még nem sejthette, mi következik a nyolcaddöntőben, Kolumbia ellen.

A dél-amerikai alakulat két meccset nyert meg az A-csoportban, majd egy szoros meccsen kikapott Ausztráliától és így másodikként lépett tovább a 16 közé, ahol a mieink vártak rá.

Illetve a mieink nem vártak, hanem nekiugrottak ellenfelüknek és tíz perc alatt 4–0-s előnyre tettek szert. Barabás Miklós és Seregy Tamás az első félidőben külön versenyt vívott, hogy ki lő több gólt, végül előbbi nyert 5–4-re. És amikor azt hittük, hogy könnyebb meccsünk nem lehet ezen a vb-n, mint az Afganisztán elleni 10–0-s siker volt, tévedtünk, mivel Kolumbia már az első félidőben feladta a meccset, így a magyar csapat a második játékrészben már szinte élő bójákat kerülgetett, és csak azzal tisztelte meg sportemberségből elégtelenre vizsgázó ellenfelét, hogy annyi gólt lőtt, amennyit bírt, és még így is kimaradtak óriási helyzetek, végül 22-nél állt meg az eredményjelző...

A magyar csapat ezzel a legjobb nyolc közé jutott, szerdán, magyar idő szerint 10.00-kor Ukrajna következik, és vélhetően egy teljesen más jellegű mérkőzés.

MINIFUTBALL VILÁGBAJNOKSÁG, PERTH
NYOLCADDÖNTŐ

Magyarország–Kolumbia 22–0 (10–0)
Gólszerzők: Barabás 6, Seregy 4, Ladányi, Suscsák 3-3, Fritz, Sós 2-2, Égető, Tornyai

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Tajti Bence, Sikur Lajos
Mezőnyjátékosok: Mezőfalvi Loránd, Horváth Zsolt, Gregus Richárd, Barabás Miklós, Kovács Gergely, Fülöp Viktor, Seregy Tamás, Sós Márkó, Fritz Attila, Égető Márk, Tornyai Viktor, Ladányi Dávid, Suscsák Máté
Szövetségi edző: Nagy Lajos