Minifutball Eb: szétlövés után négy között a magyar válogatott!

Vágólapra másolva!
2017.06.15. 18:31
null
Elődöntős a magyar válogatott a minifutball Eb-n! (Fotó: minifoci.hu, archív)
A magyar válogatott az 1–1-es rendes játékidőt követően szétlövésben 3–2-re legyőzte a lengyeleket a csehországi Brnóban zajló minifutball Európa-bajnokságon, ezzel bejutott a legjobb négy közé. A mieink a 39. percben, vészkapussal a pályán egyenlítettek, majd harcolták ki a továbbjutást.

A magyar válogatott a csehek, az izraeliek és a lettek előtt hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját, majd a törökök legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a mieink a lengyelekkel találkoztak, akik egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a második helyen végeztek a csoportjukban, aztán a nyolcaddöntőben 2–1-re megverték Montenegrót.

A csütörtöki mérkőzésen a magyar csapat sokáig csak az eredmény után futott, hiszen a lengyelek már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést (0–1). A mieink a második félidőben nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, többször is próbára tették Pawel Grzywát, a lengyelek kapusát – aki Petr Cechhez hasonlóan fejvédőben védett –, aki nagy bravúrokkal mentette meg kapuját góltól.

A magyar válogatott erőfeszítései végül eredményre vezettek, a 39. percben, vészkapussal a pályán sikerült egyenlíteni, Béres Ferenc talált be. A gólöröm is emlékezetesre sikerült, a magyar gólszerző az interjúfalhoz rohant, ahol csapattársai eljátszották, hogy interjút készítenek vele (1–1).

A továbbjutásról „büntetőpárbaj” döntött, amelyben a lengyelek már 2–0-ra is vezettek, de a meccslabdát nem tudták gólra váltani, a harmadik lövésüket ugyanis Sikur Lajos bravúrral kivédte. A negyedik párban az ellenfél rúgója a lécre bombázta a labdát, Béres viszont a kapuba, így kezdődhetett az ünneplés, továbbjutott a magyar válogatott!

A mieink a pénteki elődöntőben Oroszországgal csapnak össze, a találkozó 19.30 órakor kezdődik. A másik ágon Románia–Csehország meccset rendeznek.

A SZÉTLÖVÉS VIDEÓN

MINIFUTBALL EURÓPA-BAJNOKSÁG (BRNO, CSEHORSZÁG)
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Lengyelország 1–1
(Béres 39., ill. Szalek 8.) – szétlövéssel 3–2

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Június 16., péntek
19.30:
MAGYARORSZÁG–Oroszország
21.00: Románia–Csehország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik