Minifutball Eb: már a nyolc között a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2017.06.14. 14:49
null
Negyedik Eb-mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott (Fotó: Minifutball Szövetség)
A csoportmérkőzéseken aratott három győzelem után a minifutball Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Törökország ellen is sikerrel folytatta szereplését a magyar válogatott.

 

Míg együttesünk az A-csoportban Csehország (1–0), Izrael (6–0) és Lettország ellen (2–1) sem botlott, a C csoportból a törökök csoportharmadikként léptek csak tovább. Az Oroszország elleni 1–0-s győzelmet követően 3–2-re kikaptak a spanyoloktól, és a szlovákok elleni 2–2-es döntetlennel harcolták ki a legjobb 16 közé jutást.

A nyolcaddöntőben az esélyesebb magyar válogatott a 12. percben szerezte meg a vezetést, egy bal oldali centerezésre Szabó Zsolt érkezett tökéletesen (1–0). A 17. percben Béres Ferenc lőtt óriási gólt szabadrúgásból, de a játékvezető érvénytelenítette: a magyar játékos a közvetett lehetőséget ugyanis egyből bombázta a hálóba.

A szünet után folytatódott a magyar fölény, a 25. percben Cseszneki Richárd lövését védte üggyel-bajjal Orkun Sert, majd a kapus öt perc múlva majdnem összehozott egy öngólt, a rossz labdaérintés után azonban bravúrral vetődött vissza a gólvonalhoz.

A 33. percben ismét Cseszneki veszélyeztetett, majd egy nagyszerű török kontra végén a magyar kapus, Sikur Lajos védett bravúrral.

A végeredmény 1–0 maradt (a lefújás után a lökdösődő törökök közül Gökcen Mutlu piros lapot kapott), a csapat a nyolc között Lengyelországgal csap össze, a negyeddöntőt csütörtökön 17.30-kor rendezik.

MINIFUTBALL EURÓPA-BAJNOKSÁG (BRNO, CSEHORSZÁG)
NYOLCADDÖNTŐ
Magyarország–Törökország 1–0
(Szabó Zsolt 12.).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik