Minifutball Eb: legyőztük a házigazdát a nyitómeccsen!

Vágólapra másolva!
2017.06.10. 09:55
null
A győztes magyar csapat (Fotók: <a href="http://minifoci.hu/hirek/emf-euro-2017" target="_blank">Országos Minifutball-szövetség</a>)
A csehországi Brnóban pénteken elkezdődött a minifutball Európa-bajnokság. A mieink a csehekkel mérkőztek meg a nyitányon, és arattak bravúros, egygólos győzelmet a házigazda ellen.

 

A fantasztikus megnyitóünnepség után a Csehország–Magyarország összecsapással vette kezdetét a brnói kontinensviadal. A mintegy 2500 szurkoló előtt rendezett találkozót a vendéglátók kezdték jobban a magyar szövetség beszámolója szerint. A világranglistán tíz hellyel előttünk álló (Csehország a 2., Magyarország a 12.) ellenfélnek ugyan több helyzete adódott, ám a magyar együttes az idő előrehaladtával egyre inkább elkapta azt a bizonyos fonalat.

Nem csak a meccset volt érdemes nézni
Nem csak a meccset volt érdemes nézni

A gól nélküli első játékrész után az kezdett el kirajzolódni a folytatásban, hogy aki megszerzi a vezetést, jó eséllyel megnyeri a meccset. Ez szerencsére nekünk sikerült, a 29. percben Cseszneki Richárd talált be egy tökéletesen kivitelezett kontratámadás végén. A hátralévő időben leginkább a védekezéssel volt elfoglalva Nagy Lajos csapata, amely állta a sarat, és megőrizte egygólos előnyét, így egy lépéssel közelebb került a továbbjutáshoz.

„Úgy gondolom, hogy csapatszinten nagyon jól összetartottunk, csak együtt sikerülhetett, csúsztunk-másztunk egymásért és így jött ez a gól is. Mindenképpen szeretnénk elsőként továbbmenni a csoportból, és ha így küzdünk egymásért, sikerülni fog!” – mondta a győztes gólt szerző Cseszneki.

A magyar válogatott legközelebb vasárnap 16 órakor, Izrael ellen lép pályára az Eb-n.

Volt oka az ünneplésre a magyar válogatottnak
Volt oka az ünneplésre a magyar válogatottnak

MINIFUTBALL EURÓPA-BAJNOKSÁG (BRNO, CSEHORSZÁG)
CSOPORTKÖR
Csehország–Magyarország 0–1
(Cseszneki 29.)

A HÁTRALÉVŐ CSOPORTMECCSEK
Magyarország–Izrael vasárnap 16.00 (Tv: M4 Sport)
Magyarország–Lettország hétfő 20.00

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok:
Sikur Lajos, Tajti Bence
Mezőnyjátékosok: Fekete Róbert, Gál András, Sós Márkó, Somogyi Szabolcs, Bozsoki Imre, Horváth Zsolt, Szabó Zsolt, Lak Imre, Cseszneki Richárd, Bánfalvi Balázs, Varga Csaba, Béres Ferenc, Ponczok Csaba
Szövetségi kapitány:Nagy Lajos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik