Minifutball Eb: döntetlennel búcsúzott a magyar válogatott

LEINER SOMA (Kijev)LEINER SOMA (Kijev)
Vágólapra másolva!
2018.08.16. 21:26
null
A csoport harmadik helyén zárt minifutball-válogatottunk
Bár kétszer is vezetett, 2–2-es döntetlenre végzett a világbajnok csehek ellen minifutball-válogatottunk, így nem jutott a nyolc közé a kijevi Európa-bajnokságon. Nagy Lajos együttese két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a csoport harmadik helyén zárta a kontinensviadalt.

 

 

„Nagyon fáj a kiesés”
„Nehéz bármit mondani, mindenkinek nagyon fáj a kiesés. Másrészről viszont hatalmas büszkeség van bennem, hiszen elképesztő munkát végeztek az elmúlt pár napban a srácok, és kiválóan játszottak a világbajnok ellen is. Edzőként nincs annál boldogabb pillanat, mint amikor látod, hogy a koncepció jól működik, eredményt hoz. Apróságokon múlt, két perc hiányzott, de a hozzáállás és a mutatott játék is elképesztő volt” – értékelt Nagy Lajos szövetségi kapitány a lefújást követően.

Sorsdöntő mérkőzés várt minifutball-válogatottunkra a kijevi Európa-bajnokság csoportkörének utolsó napján. Nagy Lajos együttese a regnáló világbajnok csehekkel nézett farkasszemet, a nyolc közé jutást pedig kizárólag győzelem útján érhette el.

A magyar csapat az azerieket nehezen, a törököket már könnyebben győzte le, míg a szerbek ellen bár jól játszott, alulmaradt. Jellegét tekintve hasonlóan kiélezett mérkőzésre lehetett számítani a Stanislav Bejda vezette cseh válogatott ellen is, amelyet tavaly az év csapatának választottak meg hazájában.

Kiprich Dániel eltiltása komoly fejtörést okozhatott Nagy Lajosnak, hiszen négy védőjátékosának egyikét veszítette el a kapitány az utolsó csoportmeccsre. Az első sor ettől függetlenül nem változott, Tajti Bence továbbra is élvezte a bizalmat a kapuban, míg mezőnyben a Rajz, Sós, Soltész, Horváth, Béres ötös kezdett.

A hagyományos, piros-fehér-zöld szerelésben fellépő magyar válogatott már az első percben ziccerbe került, Soltész István közeli lövését azonban hárította Ondrej Bíro. Agilisan kezdtek a mieink, Rábold Richárd, sőt még Tajti Bence is lövésre vállalkozott. Utóbbi példája ösztönzőleg hatott Bíróra is, a cseh hálóőr kísérletét azonban hárította Tajti, sőt a kipattanót Szabó Zsolt saját térfeléről az üresen maradt kapuba emelte (1–0). A gól után érezhetően sürgősebb lett a döntetlennel is továbbjutó cseheknek, de Tajti és a magyar védelem remekül állta a sarat.

A fordulást követően is a magyar kapus volt főszerepben, bravúrral védte Levcik átlövését. Ellenben Goth fejesénél már az égiekre voltunk bízva, a csehek tizenhármasa közvetlen közelről bólintott fölé. Az utolsó tíz percre tovább erősödött a rivális nyomása, és ez a 31. percben góllá érett: Robin Demeter lőtt a kapuba, a fehér mezesek szabadrúgásvariációját követően (1–1).

A túloldalon kevésbé volt látványos, illetve sikeres a kombináció, mégis ugyanaz lett a végkifejlet, Rajz Miklós góljával újfent a mieinknél volt az előny (2–1). Az utolsó szó azonban a világbajnoké volt, a lefújás előtt egy perccel ismét Demeter volt eredményes (2–2), így a csehek jutottak a nyolc közé. Nagy Lajos együttese két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel az ötös csoport harmadik helyén zárta a kontinensviadalt.

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Sikur Lajos, Tajti Bence.
Mezőnyjátékosok: Sós Márkó, Rajz Miklós, Horváth Zsolt, Sowunmi Thomas, Nagy Attila, Béres Ferenc, Szabó Zsolt, Cseri Gergő, Kiprich Dániel, Roni Ribeiro da Silva, Rábold Richárd, Soltész István, Bánfalvi Balázs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik