Minifutball Eb: nagy lépést tehetünk a továbbjutás felé

LEINER SOMA (Kijev)LEINER SOMA (Kijev)
Vágólapra másolva!
2018.08.13. 19:18
null
A törökök ellen nagy lépést tehetünk a továbbjutás felé
Az azeriek elleni sikert követően kedden a törökökkel játssza második csoportmérkőzését minifutball-válogatottunk a kijevi Európa-bajnokságon. Nagy Lajos együttese a hétfői szünnapon edzett, míg a szakmai stáb délután megtekintette a soros ellenfelek egymás elleni találkozóját.

 

Egy gól, és más semmi. Röviden így jellemezhetnénk minifutball-válogatottunk első mérkőzését a kijevi Európa-bajnokságon, noha az azeriek elleni siker jóval többet jelent három pontnál. Ugyan a játékon bőven maradt még csiszolnivaló, nagy fegyvertény a nagyvilágnak most bemutatkozó, de mindenképpen ambiciózus posztszovjet csapat legyőzése.

Annál is inkább, mert fejlődő sportág lévén rendkívül nehéz állandó erőviszonyokról beszélni, persze vannak hagyományosan erős válogatottak. Ilyen a világbajnok, velünk ugyanazon csoportban szereplő cseh, a román, a kazah vagy éppen a jelenlegi kontinensviadaltól politikai okokból távol maradó orosz. De tegyük hozzá büszkén: az élbolyban ott van a tavalyi Eb-n bronzérmes magyar csapat is, viszont évről évre erősödik a mezőny, és öldöklő harc folyik az egyenes kieséses szakaszba jutásért. Az idén négy ötcsapatos csoportban zajlanak a küzdelmek, és csupán az első két helyezettek folytathatják.

Nagy Lajos válogatottja a hétfői szünnapot edzéssel töltötte, míg a szakmai stáb délután megtekintette a következő ellenfeleket. A nyolcba jutásért vélhetően a szerbek lesznek a legfőbb riválisok, déli szomszédunk ugyanis meggyőző sikert aratott a törökök felett (5–1). Utóbbi válogatottal játszanak kedden a mieink, ellenfelünknek az utolsó szalmaszálat jelenti az a találkozó, hiszen két vereséggel kezdték a kontinensviadalt.

Az előzetes erőviszonyok alapján a már említett csehek kiemelkednek a D jelű ötösből, míg a másik továbbjutó helyért nagy csata várható. A törököket végleg kigolyózhatja a magyar csapat, utána pedig jöhetnek a szerbek.

Sokkal előrébb pedig még ne gondoljunk...

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Sikur Lajos, Tajti Bence
Mezőnyjátékosok: Sós Márkó, Rajz Miklós, Horváth Zsolt, Sowunmi Thomas, Nagy Attila, Béres Ferenc, Szabó Zsolt, Cseri Gergő, Kiprich Dániel, Roni Ribeiro da Silva, Rábold Richárd, Soltész István, Bánfalvi Balázs

A magyar válogatott további csoportmérkőzései
Augusztus 14., 16 óra: Magyarország–Törökország
Augusztus 15., 18 óra: Magyarország–Szerbia
Augusztus 16., 20 óra: Magyarország–Csehország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik