Már csak 24 nap a pótselejtezőig; Nikolics első gólja visszatérése után

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.03.01. 23:15
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

A négygólos különbség talán meglepő volt, de úgy utaztak Budapestre, hogy a Honvéd ellen is megszerezhetik a három pontot. Többek között erről is beszélt lapunknak az NB I-es bajnokság visszapillantó összeállításában Márkvárt Dávid. A DVTK 25 esztendős karmestere szombaton nagyszerűen irányította a borsodi csapatot, így a forduló válogatottjában is helyet kapott. A középpályással nagyot fordult a világ az utóbbi időben: csapata ellépett a kiesőzónából, őt pedig Tamás Márk távozása után csapatkapitány-helyettesnek választották meg.
A négygólos különbség talán meglepő volt, de úgy utaztak Budapestre, hogy a Honvéd ellen is megszerezhetik a három pontot.
Többek között erről is beszélt lapunknak az NB I-es bajnokság visszapillantó összeállításában Márkvárt Dávid. A DVTK 25 esztendős karmestere szombaton nagyszerűen irányította a borsodi csapatot, így a forduló válogatottjában is helyet kapott. A középpályással nagyot fordult a világ az utóbbi időben: csapata ellépett a kiesőzónából, őt pedig Tamás Márk távozása után csapatkapitány-helyettesnek választották meg.

Vindics Balázs az elmúlt egy-másfél évben látványos fejlődésnek indult, a tavalyi glasgow-i fedett pályás Európa-bajnokság előtt 1:47.18 perces ideje a legjobb tíz európai eredmény között volt 800 méteren. Az UTE 25 éves középtávfutója idén újra lépett egyet a fedett pályás szezonban. Február 23-án a BOK-csarnokban 1:46.20-szal ért be elsőként az országos bajnokságon. Ezzel megdöntötte Korányi Balázs 1999-es, 1:46.47-es országos csúcsát, és a kontinentális ranglista negyedik helyére ugrott. Hogy milyen tervei vannak a szabadtérre és a folytatásra, kiderül cikkünkből.

Péni Istvánnak megvan a tokiói kvótája, mégis úgy vágott neki a wroclawi 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságnak, hogy immár ideje lenne olimpiai számban is Eb-n, vb-n is „villantania”. Nos, az UTE sportolója remekelt, hiszen mindkét olimpiai számban érmet nyert: egyéniben arany-, vegyes párosban ezüstérmes lett. Ráadásul nagyszerűen célzott, hiszen nem mindennap fordul elő egy sportlövővel, hogy 84 lövésből 84 tízest lő. Ráadásul a próbalövéseiben sem volt kilences, így még inkább kivételes az alkalom.

Üstökösszerű felfénylés, meghökkentő úszóstílus, győzelmek hazai vizeken, kontinens- és országos rekordok, olimpiai és Európa-bajnoki érmek – egy megdöbbentően kurta úszópályafutásba tömörítve. A kilencven esztendeje született, 2010-ben elhunyt Mitró György röpke 17 hónap alatt mindent megélt élsportolóként, és még csak 18 éves múlt. Ahogy később fogalmazott: ami az 1948-as olimpia után után következett, már csak vergődésnek volt nevezhető. Hogy miért, annak jártunk utána Népsport mellékletünkben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik