Magyar–skót: McLeish győzni hozza csapatát Budapestre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.26. 10:01
null
Alex McLeish Costa Rica ellen (Fotó: AFP)
A múlt héten vereséggel mutatkozott be Alex McLeish szövetségi kapitány a skót labdarúgó-válogatott kispadján – Budapestre azzal a feltett szándékkal indult el, hogy a mieink elleni, kedd esti felkészülési mérkőzésen kiköszörüljék a csorbát. Scott McTominay, a Manchester United fiatalja a tervekkel ellentétben nem tart a csapattal.

„Szerettem volna kiváló rajtot venni, de ha új süteményt készítesz, előfordul, hogy nem az első sütés sikerül a legjobban” – tért vissza a Costa Rica elleni pénteki mérkőzésre (0–1) a második kapitányi időszakának nekirugaszkodó Alex McLeish.

A Costa Rica elleni mérkőzés első félideje – a videós visszanézés után különösen – fájó emlék a kapitánynak, a másodikban viszont javulást érzékelt.

„Ha csupán egyetlen játékos nem azt teszi, amit megbeszéltünk, az egész terv alkotóelemeire hullik. Az első félidőben úgy néztünk ki, mintha nem is akarnánk támadni, ami engem nagyon elkeserített. Azzal mentünk ki, hogy letámadjuk a védelmüket, de elég bizonytalanul láttunk hozzá a feladathoz. Odahaza nem lehet nem támadni, a szünetben a játékosaim megértették ezt, és a második félidő már egészen más volt.”

McLeish hangsúlyozta, hogy egy „négy éve együtt játszó” csapat volt az ellenfél, miközben az ő keze alatt még formálódik az új skót válogatott. A pénteki vereség tanulságaiból már kedd este szeretne építkezni – fontos tapasztalat, hogy túlságosan is tisztelték az ellenfelet. Alighanem a Groupama Arénában másként lesz.

„A célom természetesen az, hogy megnyerjük a mérkőzést – mondta a Budapestre indulás előtt. – A semmiért nem osztogatok válogatottságot, magától értetődő, hogy ezúttal is győzni akarok. Néhány játékosunk hiányozni fog, ezt azért számításba kell venni.”

Hétfő reggel futott végig a hír a skót médián, hogy Scott McTominay, a Manchester United középpályása nem tart a csapattal Budapestre. Az újonc McTominay kezdőként 58 percet játszott Costa Rica ellen. Nem érkezett hír arról, hogy megsérült volna, ám hétfő délelőtt az MU hivatalos Twitter-üzenetben jelezte: McTominay sérülés miatt került ki a válogatottból.



Az már vasárnap kiderült, hogy a szélső Matt Ritchie és a védő Grant Hanley kisebb sérülés miatt szintén otthon marad. Utóbbi kidőlése azt jelentheti, hogy a Celtic középső védője, az utólag behívott Jack Hendry akár át is eshet a válogatottbeli tűzkeresztségen.

Mint ismert, Georges Leekens kapitányi bemutatkozása sem sikerült: a mieink 3–2-re kikaptak Kazahsztántól péntek este a Groupama Arénában.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 27., kedd, 20.00 (Tv:
M4 Sport)
MAGYARORSZÁG–SKÓCIA

A SKÓT KERET
Kapusok:
Jordan Archer (Millwall), Alan McGregor (Hull City), Jon McLaughlin (Hearts)
Hátvédek: Barry Douglas (Wolverhampton Wanderers), Russell Martin (Rangers), Scott McKenna (Aberdeen), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers), Callum Paterson (Cardiff City), Andy Robertson (Liverpool), Kieran Tierney (Celtic)
Középpályások:
Stuart Armstrong (Celtic), Tom Cairney (Fulham), James Forrest (Celtic), Ryan Fraser (AFC Bournemouth), Kevin McDonald (Fulham), Dylan McGeouch (Hibernian), John McGinn (Hibernian), Calum McGregor (Celtic), Kenny McLean (Aberdeen), Jamie Murphy (Rangers)
Támadók:
Ryan Christie (Aberdeen), Jason Cummings (Rangers), Oliver McBurnie (Barnsley), Matt Phillips (West Bromwich Albion)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik