Pátkai Máté góljával győztük le a horvátokat (Fotó: Tumbász Hédi)
GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
E-CSOPORT

Magyarország–Horvátország 2–1 (Szalai Á. 34., Pátkai 76., ill. Rebic 13.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK, KÉPEK, VIDEÓK ITT!

PÁTKAI ELSŐ MECCSÉN MAJDNEM POKOLRA JUTOTT, A HORVÁTOK ELLEN MENNYBE MENT

A szomszédos üres telken kezdte a labdát rugdosni, ha akar, hazasétál az edzőtáborból – miniportré a győztes gól szerzőjéről.

EMBERBŐL VAGYOK ÉN IS – INTERJÚ DZSUDZSÁK BALÁZZSAL

„Úgy vagyok vele, innentől kezdve minden mérkőzés ajándék, persze azon leszek, hogy minél több legyen.”

A REMÉNY RABJAI; A BUKOTTAK BOSSZÚJA – FILMCÍMEKBEN A HORVÁTVERÉS

Hétfőn arra kértük olvasóinkat a Nemzeti Sport Online Facebook-oldalán, hogy jellemezzék egy filmcímmel a magyar labdarúgó-válogatott Horvátország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését (2–1). Több, mint kétezer hozzászólás érkezett, íme, a legjobbak!

„MÁR A LÉTEZŐ LEGJOBB CSAPATOK ELLEN IS VAN ESÉLYÜNK” – OLVASÓINK ÍRTÁK

A vasárnapi Eb-selejtezőről szóló írásaink alatt rengeteg olvasónk kifejtette véleményét a mérkőzéssel kapcsolatban, mi a lefújás után érkezett véleményekből válogattunk. Így látták önök a horvátok elleni meccset!

SZOBOSZLAI KEDVÉÉRT MILÁNÓBÓL ÉRKEZTEK MEGFIGYELŐK

A Tuttosport értesülése szerint az Internazionale képviselői is ott ültek a Groupama Aréna lelátóján vasárnap este, hogy megfigyeljék, mire képes Szoboszlai Dominik.

SZUBJEKTÍV ELEMZÉS – ÍGY LÁTTUK MI

De jó is volt vasárnap este szurkolónak lenni a Groupama Arénában! Na jó, lehet, hogy a horvát drukkerek ezt nem egészen így élték meg, mert a csapatuk messze elmaradt a csúcsformájától, de ettől még nekik is igazi futballhangulatban lehetett részük. És amikor egy kicsit ők is megdörrentek (meglepő volt, hogy bizonyos időszakokban teljesen csöndben figyelték a meccset, szurkolás nélkül), aktívan hozzá is járultak a hangulat fokozásához.

AZ M4 SPORT VOLT VASÁRNAP ESTE A LEGNÉZETTEBB

Az MTVA sajtóosztályának hétfői tájékoztatása szerint a mérkőzést 652 ezren nézték végig, ami 16.3 százalékos közönségarányt hozott az M4 Sportnak. Ezzel a közszolgálati média tematikus csatornája főműsoridőben a teljes televíziós piacon az első helyen végzett vasárnap akár a teljes lakosságot, akár a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49 éves korosztályt figyelve. A hajrában már több mint egymillióan figyelték az Európa-bajnoki selejtezőt. A lefújás utáni reakciókra szintén kiemelkedően sokan, 564 ezren voltak végig kíváncsiak.

Nemcsak a televízióban, hanem az interneten is kiemelt figyelemmel kísérték az összecsapást: összesen 111 627-en kattintottak az m4sport.hu és a mediaklikk.hu élő közvetítésére számítógépükön, telefonjukon vagy táblagépükön.

2 MECCS 3 PONT – MIK A MAGYAR VÁLOGATOTT ESÉLYEI?

Két mérkőzés után 3 pont: a horvátverés után milyenek a magyar labdarúgó-válogatott esélyei?

A horvátok elleni győzelem után meglesz az első két hely valamelyike.   (3081)
Legjobb esetben így is csak harmadikok leszünk.   (2921)
Ne álmodozzunk!   (1639)
Egyedül az azeriek megelőzésére lesz elég.   (816)
Összes szavazat: 8457
Szavazás kezdete: 2019. 03. 25
 

A magyar labdarúgó-válogatott két mérkőzés után három ponttal áll a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének E-csoportjában. A horvátok legyőzése után meglehet a kijutás? Vagy ne szövögessünk ilyen álmokat? Szavazzon, mondja el véleményét a hozzászólások között! 

A MAGYAR SIKER A SZLOVÁKIAI VERESÉGNEK IS KÖSZÖNHETŐ – LAPSZEMLE

A magyar és a horvát lapok mellett Európa több országában is beszámoltak Marco Rossi válogatottjának meglepő vasárnapi győzelméről. De vajon a vb-ezüstérmest megtréfálták, vagy megbotlott, esetleg elbukott?

POFONRA A TÖKÉLETES REAKCIÓ: ÍGY SZÜLETETT MEG AZ UTÓBBI ÉVEK LEGNAGYOBB MAGYAR GYŐZELME

Ahogy évek óta mindig, most is elkezdjük visszatekintő-elemző sorozatunkat a magyar labdarúgó-válogatott tétmérkőzéseiről. A dupla fordulók miatt mindig a második találkozó után olvashatják a visszatekintő cikket, hiszen így már az első mérkőzésre adott reakciók, változtatások is jól kirajzolódnak. A magyar válogatott 2–0-s vereséggel kezdte Szlovákia ellen a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőit, majd az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb bravúrjával 2–1-re legyőzte a vb-ezüstérmes horvátokat. Hol tartunk most, és miért van nagy szükség a józan mértéktartásra?

Szalai Ádám az első mérkőzés után a nyilvánosság elé vitte elégedetlenségét. Bejött – ez is (Fotó: Balogh László)

ÍGY ÜNNEPELTEK A VÁLOGATOTT JÁTÉKOSAI A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN

Összegyűjtöttünk, hogy a magyar válogatott játékosai milyen posztokkal ünnepeltek a közösségi médiában a nem mindennapi sikert követően.

Értékelje a magyar válogatott játékosainak Horvátország elleni teljesítményét!

A szavazást lezárták.
Értékelje a magyar válogatott játékosainak Horvátország elleni teljesítményét!
Szalai Ádám  8.41  (11589)
Pátkai Máté  8.18  (11589)
Lovrencsics Gergő  8.15  (11589)
Dzsudzsák Balázs  8.13  (11589)
Willi Orbán  8.13  (11589)
Nagy Ádám  7.8  (11589)
Baráth Botond  7.78  (11589)
Kádár Tamás  7.59  (11589)
Gulácsi Péter  7.31  (11589)
Nagy Dominik  7.18  (11589)
Szoboszlai Dominik  7.11  (11589)
Kalmár Zsolt  7.05  (11589)
Varga Roland  6.98  (11589)
Bese Barnabás  6.72  (11589)
Szavazatok száma: 11589
 
Köszönjük szavazatát!
Összes szavazat: 162246
Szavazás kezdete: 2019. 03. 23
 

„HATÁSOS VOLT A SZALAI-BESZÉD, DZSUDZSÁK IS FELRÁZOTT”

A győztes gólt szerző Pátkai Máté mellett a két belső védőnk, Willi Orbán és Baráth Botond beszélt a mérkőzésről, utóbbi arra is kitért, miként hatott a csapatra Szalai Ádám három nappal korábbi kritikája. 

SZALAI A CSÚCS, ÖTEN IS 8-AS FELETT!

A győzelmet követően olvasóink is elégedetten osztályoztak.


A legkiemelkedőbben a szlovákok elleni vereséget követően igencsak kritikusan nyilatkozó Szalai Ádám zárt, az egyenlítő gólt szerző csatár kiváló, 8.41-es átlagot kapott olvasóinktól.

A fantasztikus eredmény a többi osztályzaton is érzékelhető, míg a szlovákok ellen csupán hárman kaptak ötösnél jobb átlagot, most 12-en zártak hetes felett, sőt, öt játékos – Szalai mellett a győztes gólt szerző Pátkai Máté, valamint Lovrencsics Gergő, Dzsudzsák Balázs és Willi Orbán – is nyolcas felett zárt.

NEM LEHET TÖBBÉ A VB-EZÜST MÖGÉ BÚJNI – HORVÁT LAPSZEMLE

A horvát lapok egyöntetűen arról számolnak be a budapesti Eb-selejtezőn elszenvedett vereséget követően, hogy itt az ideje felébredni, mert a válogatott csak árnyéka a vb-ezüstérmet szerző gárdának.

VARGA ROLAND: CSAPATKÉNT KÜZDÖTTÜNK, MINDENKI A MAXIMUMOT NYÚJTOTTA

A mieink bravúros teljesítménye után Varga Roland arról beszélt, hogy megérdemelten győzött a magyar csapat.

SZOBOSZLAI DOMINIK: MODRIC? JÁTSZOTTAM ELLENE ÉS KÉSZ

A mérkőzésen Szoboszlai Dominik és Lovrencsics Gergő beszélt arról, milyen volt a topjátékosok ellen pályára lépni, s győztesként elhagyni a játékteret.

ÍGY ÜNNEPELTÜNK A LEFÚJÁS UTÁN

A horvátok elleni 2–1-es győzelem után a magyar labdarúgó-válogatott tagjai együtt ünnepeltek a szurkolókkal, közösen a Himnuszt is elénekelték – videók!

OLVASÓINK ZÖME VERESÉGET VÁRT

Hogy mekkora meglepetést szerzett a magyar labdarúgó-válogatott a horvátok vasárnapi, 2–1-es legyőzésével, azt a szavazásunk végeredménye is jelzi.

DZSUDZSÁK BALÁZS: ANDORRÁBAN A VERESÉG MIATT SÍRTAM, MOST AZ ÖRÖMTŐL

A találkozó után a 100. A-válogatott mérkőzését játszó Dzsudzsák Balázs nyilatkozott arról, miért könnyezte meg a Himnuszt, illetve, hogy beszéltek-e négyszemközt Szalai Ádámmal a Szlovákia elleni vereség után.

URALNUNK KELLETT VOLNA A MECSET, EHELYETT…

A vereségre a horvát játékosok közül többen is úgy tekintenek, hogy talán még időben érkezett a figyelmeztetés.

SZALAI ÁDÁM: EZÉRT NEM SÖPÖRHETJÜK A DOLGOKAT A SZŐNYEG ALÁ

A találkozó után Nagy Ádám beszélt Szalai Ádám szlovákiai nyilatkozatáról, és maga a csatár is kifejtette, hogy miért nem szabad szőnyeg alá söpörni a problémákat. 

CSÁNYI SÁNDOR: EZ EGY NEM TALÁLT GYŐZELEM VOLT

A mérkőzést követően Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint Davor Suker, a horvát szövetség (HNF) első embere is értékelte a Groupama Arénában látottakat.

KÉPGALÉRIÁNK A JUBILÁLÓ DZSUDZSÁK BALÁZSRÓL ITT BÖNGÉSZHETŐ!

Dzsudzsák Balázs a Horvátország elleni találkozón 100. hivatalos mérkőzését játszotta a magyar felnőttválogatottban. Galériánkban a csapatkapitány legjobb pillanatait idézzük fel a mérkőzésről.

MARCO ROSSI: EZ A PÁLYAFUTÁSOM EDDIGI LEGNAGYOBB GYŐZELME

„Ez pályafutásom eddigi legnagyobb győzelme. Számomra nem ugródeszka, hogy a magyar válogatottat irányíthatom. Ez a csúcspont nem túl hatalmas karrieremben. A futball a szurkolókért van, minden tisztelet megilleti őket. Ezek most a siker pillanatai, a drukkerekkel együtt ünnepelek én is. Amint nem akarnak engem itt látni, nem állok az útjukba” – zárta gondolatait Marco Rossi.

Marco Rossi pályafutása legnagyobb győzelmét aratta saját bevallása szerint (Fotó: Tumbász Hédi)


TÍZ ÉV ALATT HARMADSZOR LÁTTUNK ILYEN FORDÍTÁST A MIEINKTŐL


A magyar labdarúgó-válogatott egyik problémája az elmúlt időszakban az volt, hogy ha rosszul alakult egy mérkőzés forgatókönyve – vezetést szerzett az ellenfél –, akkor innen már nem tudott fordítani, és győzni. Legutóbb 2015. október 8-án, Feröer ellen Böde Dániel két góljával tudott fordítani és nyerni nemzeti csapatunk az után, hogy az ellenfél szerezett vezetést.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 0–1-RŐL MEGFORDÍTOTT ÉS MEGNYERT MÉRKŐZÉSEI, 2009–2019
2012. október 16.: Magyarország–Törökország 3–1
2015. október 8.: Magyarország–Feröer 2–1
2019. március 24.: Magyarország–Horvátország 2–1

VB-DÖNTŐST 1966 ÓTA ELŐSZÖR GYŐZTÜNK LE TÉTMECCSEN

A magyar válogatott 1966 (Magyarország–Brazília 3:1, világbajnoki csoportmérkőzés) óta először tudta legyőzni az egyik aktuális vb-döntőst tétmérkőzésen.

HORVÁT GRATULÁCIÓ

A lefújást követően a Horvát Labdarúgó-szövetség (HNS) hivatalos Twitter-oldalán posztolt egy képet a végeredménnyel, illetve egy rövid, sportszerű idézettel:

„Véget ért a meccs Budapesten. Gratulálunk a magyar válogatottnak, miután fordítani tudott, és megszerezte első pontjait a selejtezősorozatban!”PÁTKAI GÓLJÁVAL NYERTÜNK!


NAGY DOMINIK MEGSÉRÜLT, LE KELLETT CSERÉLNI

Dejan Lovren belépője nyomán megsérülő Nagy Dominik lábán össze kell varrni a bőrt, és a mérkőzés után röntgenvizsgálaton esett át. A hétfői hírek megnyugtatóak voltak, csupán néhány hetet kell kihagynia a fiatal játékosnak. A horvát játékos mezzel kért elnézést.

SZALAI GÓLJÁVAL EGYENLÍTETTÜNK


A SZÜNETBEN 1–1-RE ÁLLTUNK – CSANK SZERINT KÉNYELMESEN KEZDTEK A VENDÉGEK

„Nem pörgött fel a horvát válogatott, sokkal nagyobb lelkesedéssel játszunk, mint a vendégek, sikerült meglepnünk őket a góllal. Ha ezt így tudjuk folytatni, az ikszre mindenképpen jók lehetünk, de nincs kizárva, hogy újabb gólt is tudunk szerezni. Varga Roland a szélen új lendületet hozott a csapatba, az ő játéka is sokat érhet a folytatásban. A horvátokon érződik, hogy nem a legjobbjukat nyújtják. Egyelőre nem túl magas a tempó, ezt bírni fogjuk, ha a horvátok nem pörgetik fel” – így Csank János az NSO-nak a szünetben.

„A horvátok nagyon kényelmesen kezdtek, és ez a kényelmességük a góljuk után csak fokozódott. Mi fokozatosan belejöttünk a játékba, és bár Szalai Ádám eleinte sokszor nem ért oda a befejezésekhez, később voltak ígéretes akcióink a széleken. Az, hogy tudunk-e esetleg újabb gólt szerezni és fordítani, azon múlhat, hogy elöl Szalai és Szoboszlai Dominik tud-e labdákat szerezni, és hogy tudnak-e ritmust váltani a horvátok” – értékelte az NSO-nak az első félidőt a Ferencváros utánpótlásért felelős igazgatója, Prukner László.

 
Nyírlugosi fiúból futballszázados

MÁR A FELVEZETÉS IS SZENZÁCIÓS VOLT!

Tekintse meg, milyen koreográfiával készültek a magyar szurkolók a Horvátország elleni labdarúgó Eb-selejtezőre, és hallgassa meg, hogyan énekelték a drukkerek a Himnuszt!

Nemzeti Sport Online

Most tekerje fel mindenki a hangerőt, ezt hallani kell! Így szólt a magyar himnusz a telt házas Groupama Arénában a Horvátország elleni Eb-selejtező előtt!


AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1  3
2. Wales 1 1 1–0 +1  3
3. Horvátország2 113–30 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1  3
5. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1  0

 

A TOVÁBBI PROGRAM

Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország