Magyar–horvát: a nagyszerű sikerrel kapcsolatban minden egy helyen!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 13:26
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–1-re legyőzte a vb-ezüstérmes Horvátországot a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A csodás siker kapcsán összeszedtünk minden érdekességet.
Pátkai Máté góljával győztük le a horvátokat (Fotó: Tumbász Hédi) 
GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Pátkai Máté góljával győztük le a horvátokat (Fotó: Tumbász Hédi) GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
E-CSOPORT

Magyarország–Horvátország 2–1 (Szalai Á. 34., Pátkai 76., ill. Rebic 13.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK, KÉPEK, VIDEÓK ITT!

PÁTKAI ELSŐ MECCSÉN MAJDNEM POKOLRA JUTOTT, A HORVÁTOK ELLEN MENNYBE MENT

A szomszédos üres telken kezdte a labdát rugdosni, ha akar, hazasétál az edzőtáborból – miniportré a győztes gól szerzőjéről.

EMBERBŐL VAGYOK ÉN IS – INTERJÚ DZSUDZSÁK BALÁZZSAL

„Úgy vagyok vele, innentől kezdve minden mérkőzés ajándék, persze azon leszek, hogy minél több legyen.”

A REMÉNY RABJAI; A BUKOTTAK BOSSZÚJA – FILMCÍMEKBEN A HORVÁTVERÉS

Hétfőn arra kértük olvasóinkat a Nemzeti Sport Online Facebook-oldalán, hogy jellemezzék egy filmcímmel a magyar labdarúgó-válogatott Horvátország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését (2–1). Több, mint kétezer hozzászólás érkezett, íme, a legjobbak!

„MÁR A LÉTEZŐ LEGJOBB CSAPATOK ELLEN IS VAN ESÉLYÜNK” – OLVASÓINK ÍRTÁK

A vasárnapi Eb-selejtezőről szóló írásaink alatt rengeteg olvasónk kifejtette véleményét a mérkőzéssel kapcsolatban, mi a lefújás után érkezett véleményekből válogattunk. Így látták önök a horvátok elleni meccset!

SZOBOSZLAI KEDVÉÉRT MILÁNÓBÓL ÉRKEZTEK MEGFIGYELŐK

A Tuttosport értesülése szerint az Internazionale képviselői is ott ültek a Groupama Aréna lelátóján vasárnap este, hogy megfigyeljék, mire képes Szoboszlai Dominik.

SZUBJEKTÍV ELEMZÉS – ÍGY LÁTTUK MI

De jó is volt vasárnap este szurkolónak lenni a Groupama Arénában! Na jó, lehet, hogy a horvát drukkerek ezt nem egészen így élték meg, mert a csapatuk messze elmaradt a csúcsformájától, de ettől még nekik is igazi futballhangulatban lehetett részük. És amikor egy kicsit ők is megdörrentek (meglepő volt, hogy bizonyos időszakokban teljesen csöndben figyelték a meccset, szurkolás nélkül), aktívan hozzá is járultak a hangulat fokozásához.

AZ M4 SPORT VOLT VASÁRNAP ESTE A LEGNÉZETTEBB

Az MTVA sajtóosztályának hétfői tájékoztatása szerint a mérkőzést 652 ezren nézték végig, ami 16.3 százalékos közönségarányt hozott az M4 Sportnak. Ezzel a közszolgálati média tematikus csatornája főműsoridőben a teljes televíziós piacon az első helyen végzett vasárnap akár a teljes lakosságot, akár a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49 éves korosztályt figyelve. A hajrában már több mint egymillióan figyelték az Európa-bajnoki selejtezőt. A lefújás utáni reakciókra szintén kiemelkedően sokan, 564 ezren voltak végig kíváncsiak.

Nemcsak a televízióban, hanem az interneten is kiemelt figyelemmel kísérték az összecsapást: összesen 111 627-en kattintottak az m4sport.hu és a mediaklikk.hu élő közvetítésére számítógépükön, telefonjukon vagy táblagépükön.

2 MECCS 3 PONT – MIK A MAGYAR VÁLOGATOTT ESÉLYEI?

SZAVAZÁS

Két mérkőzés után 3 pont: a horvátverés után milyenek a magyar labdarúgó-válogatott esélyei?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A magyar labdarúgó-válogatott két mérkőzés után három ponttal áll a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének E-csoportjában. A horvátok legyőzése után meglehet a kijutás? Vagy ne szövögessünk ilyen álmokat? Szavazzon, mondja el véleményét a hozzászólások között!

A MAGYAR SIKER A SZLOVÁKIAI VERESÉGNEK IS KÖSZÖNHETŐ – LAPSZEMLE

A magyar és a horvát lapok mellett Európa több országában is beszámoltak Marco Rossi válogatottjának meglepő vasárnapi győzelméről. De vajon a vb-ezüstérmest megtréfálták, vagy megbotlott, esetleg elbukott?

POFONRA A TÖKÉLETES REAKCIÓ: ÍGY SZÜLETETT MEG AZ UTÓBBI ÉVEK LEGNAGYOBB MAGYAR GYŐZELME

Ahogy évek óta mindig, most is elkezdjük visszatekintő-elemző sorozatunkat a magyar labdarúgó-válogatott tétmérkőzéseiről. A dupla fordulók miatt mindig a második találkozó után olvashatják a visszatekintő cikket, hiszen így már az első mérkőzésre adott reakciók, változtatások is jól kirajzolódnak. A magyar válogatott 2–0-s vereséggel kezdte Szlovákia ellen a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőit, majd az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb bravúrjával 2–1-re legyőzte a vb-ezüstérmes horvátokat. Hol tartunk most, és miért van nagy szükség a józan mértéktartásra?

Szalai Ádám az első mérkőzés után a nyilvánosság elé vitte elégedetlenségét. Bejött – ez is (Fotó: Balogh László)
Szalai Ádám az első mérkőzés után a nyilvánosság elé vitte elégedetlenségét. Bejött – ez is (Fotó: Balogh László)

ÍGY ÜNNEPELTEK A VÁLOGATOTT JÁTÉKOSAI A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN

Összegyűjtöttünk, hogy a magyar válogatott játékosai milyen posztokkal ünnepeltek a közösségi médiában a nem mindennapi sikert követően.

SZAVAZÁS

Értékelje a magyar válogatott játékosainak Horvátország elleni teljesítményét!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„HATÁSOS VOLT A SZALAI-BESZÉD, DZSUDZSÁK IS FELRÁZOTT”

A győztes gólt szerző Pátkai Máté mellett a két belső védőnk, Willi Orbán és Baráth Botond beszélt a mérkőzésről, utóbbi arra is kitért, miként hatott a csapatraSzalai Ádám három nappal korábbi kritikája.

SZALAI A CSÚCS, ÖTEN IS 8-AS FELETT!

A győzelmet követően olvasóink is elégedetten osztályoztak.


A legkiemelkedőbben a szlovákok elleni vereséget követően igencsak kritikusan nyilatkozó Szalai Ádám zárt, az egyenlítő gólt szerző csatár kiváló, 8.41-es átlagot kapott olvasóinktól.

A fantasztikus eredmény a többi osztályzaton is érzékelhető, míg a szlovákok ellen csupán hárman kaptak ötösnél jobb átlagot, most 12-en zártak hetes felett, sőt, öt játékos – Szalai mellett a győztes gólt szerző Pátkai Máté, valamint Lovrencsics Gergő,Dzsudzsák Balázs és Willi Orbán – is nyolcas felett zárt.

NEM LEHET TÖBBÉ A VB-EZÜST MÖGÉ BÚJNI – HORVÁT LAPSZEMLE

A horvát lapok egyöntetűen arról számolnak be a budapesti Eb-selejtezőn elszenvedett vereséget követően, hogy itt az ideje felébredni, mert a válogatott csak árnyéka a vb-ezüstérmet szerző gárdának.

VARGA ROLAND: CSAPATKÉNT KÜZDÖTTÜNK, MINDENKI A MAXIMUMOT NYÚJTOTTA

A mieink bravúros teljesítménye után Varga Roland arról beszélt, hogy megérdemelten győzött a magyar csapat.

SZOBOSZLAI DOMINIK: MODRIC? JÁTSZOTTAM ELLENE ÉS KÉSZ

A mérkőzésen Szoboszlai Dominik és Lovrencsics Gergő beszélt arról, milyen volt a topjátékosok ellen pályára lépni, s győztesként elhagyni a játékteret.

ÍGY ÜNNEPELTÜNK A LEFÚJÁS UTÁN

A horvátok elleni 2–1-es győzelem után a magyar labdarúgó-válogatott tagjai együtt ünnepeltek a szurkolókkal, közösen a Himnuszt is elénekelték – videók!

OLVASÓINK ZÖME VERESÉGET VÁRT

Hogy mekkora meglepetést szerzett a magyar labdarúgó-válogatott a horvátok vasárnapi, 2–1-es legyőzésével, azt a szavazásunk végeredménye is jelzi.

DZSUDZSÁK BALÁZS: ANDORRÁBAN A VERESÉG MIATT SÍRTAM, MOST AZ ÖRÖMTŐL

A találkozó után a 100. A-válogatott mérkőzését játszó Dzsudzsák Balázs nyilatkozott arról, miért könnyezte meg a Himnuszt, illetve, hogy beszéltek-e négyszemközt Szalai Ádámmal a Szlovákia elleni vereség után.

URALNUNK KELLETT VOLNA A MECSET, EHELYETT…

A vereségre a horvát játékosok közül többen is úgy tekintenek, hogy talán még időben érkezett a figyelmeztetés.

SZALAI ÁDÁM: EZÉRT NEM SÖPÖRHETJÜK A DOLGOKAT A SZŐNYEG ALÁ

A találkozó után Nagy Ádám beszélt Szalai Ádám szlovákiai nyilatkozatáról, és maga a csatár is kifejtette, hogy miért nem szabad szőnyeg alá söpörni a problémákat.

CSÁNYI SÁNDOR: EZ EGY NEM TALÁLT GYŐZELEM VOLT

A mérkőzést követően Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint Davor Suker, a horvát szövetség (HNF) első embere is értékelte a Groupama Arénában látottakat.

KÉPGALÉRIÁNK A JUBILÁLÓ DZSUDZSÁK BALÁZSRÓL ITT BÖNGÉSZHETŐ!

Dzsudzsák Balázs a Horvátország elleni találkozón 100. hivatalos mérkőzését játszotta a magyar felnőttválogatottban. Galériánkban a csapatkapitány legjobb pillanatait idézzük fel a mérkőzésről.

MARCO ROSSI: EZ A PÁLYAFUTÁSOM EDDIGI LEGNAGYOBB GYŐZELME

„Ez pályafutásom eddigi legnagyobb győzelme. Számomra nem ugródeszka, hogy a magyar válogatottat irányíthatom. Ez a csúcspont nem túl hatalmas karrieremben. A futball a szurkolókért van, minden tisztelet megilleti őket. Ezek most a siker pillanatai, a drukkerekkel együtt ünnepelek én is. Amint nem akarnak engem itt látni, nem állok az útjukba” – zárta gondolatait Marco Rossi.

Marco Rossi pályafutása legnagyobb győzelmét aratta saját bevallása szerint (Fotó: Tumbász Hédi)
Marco Rossi pályafutása legnagyobb győzelmét aratta saját bevallása szerint (Fotó: Tumbász Hédi)


TÍZ ÉV ALATT HARMADSZOR LÁTTUNK ILYEN FORDÍTÁST A MIEINKTŐL


A magyar labdarúgó-válogatott egyik problémája az elmúlt időszakban az volt, hogy ha rosszul alakult egy mérkőzés forgatókönyve – vezetést szerzett az ellenfél –, akkor innen már nem tudott fordítani, és győzni. Legutóbb 2015. október 8-án, Feröer ellen Böde Dániel két góljával tudott fordítani és nyerni nemzeti csapatunk az után, hogy az ellenfél szerezett vezetést.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 0–1-RŐL MEGFORDÍTOTT ÉS MEGNYERT MÉRKŐZÉSEI, 2009–2019
2012. október 16.: Magyarország–Törökország 3–1
2015. október 8.: Magyarország–Feröer 2–1
2019. március 24.: Magyarország–Horvátország 2–1

VB-DÖNTŐST 1966 ÓTA ELŐSZÖR GYŐZTÜNK LE TÉTMECCSEN

A magyar válogatott 1966 (Magyarország–Brazília 3:1, világbajnoki csoportmérkőzés) óta először tudta legyőzni az egyik aktuális vb-döntőst tétmérkőzésen.

HORVÁT GRATULÁCIÓ

A lefújást követően a Horvát Labdarúgó-szövetség (HNS) hivatalos Twitter-oldalán posztolt egy képet a végeredménnyel, illetve egy rövid, sportszerű idézettel:

„Véget ért a meccs Budapesten. Gratulálunk a magyar válogatottnak, miután fordítani tudott, és megszerezte első pontjait a selejtezősorozatban!”



PÁTKAI GÓLJÁVAL NYERTÜNK!


NAGY DOMINIK MEGSÉRÜLT, LE KELLETT CSERÉLNI

Dejan Lovren belépője nyomán megsérülő Nagy Dominik lábán össze kell varrni a bőrt, és a mérkőzés után röntgenvizsgálaton esett át. A hétfői hírek megnyugtatóak voltak, csupán néhány hetet kell kihagynia a fiatal játékosnak. A horvát játékos mezzel kért elnézést.

SZALAI GÓLJÁVAL EGYENLÍTETTÜNK


A SZÜNETBEN 1–1-RE ÁLLTUNK – CSANK SZERINT KÉNYELMESEN KEZDTEK A VENDÉGEK

„Nem pörgött fel a horvát válogatott, sokkal nagyobb lelkesedéssel játszunk, mint a vendégek, sikerült meglepnünk őket a góllal. Ha ezt így tudjuk folytatni, az ikszre mindenképpen jók lehetünk, de nincs kizárva, hogy újabb gólt is tudunk szerezni. Varga Roland a szélen új lendületet hozott a csapatba, az ő játéka is sokat érhet a folytatásban. A horvátokon érződik, hogy nem a legjobbjukat nyújtják. Egyelőre nem túl magas a tempó, ezt bírni fogjuk, ha a horvátok nem pörgetik fel” – így Csank János az NSO-nak a szünetben.

„A horvátok nagyon kényelmesen kezdtek, és ez a kényelmességük a góljuk után csak fokozódott. Mi fokozatosan belejöttünk a játékba, és bár Szalai Ádám eleinte sokszor nem ért oda a befejezésekhez, később voltak ígéretes akcióink a széleken. Az, hogy tudunk-e esetleg újabb gólt szerezni és fordítani, azon múlhat, hogy elöl Szalai és Szoboszlai Dominik tud-e labdákat szerezni, és hogy tudnak-e ritmust váltani a horvátok” – értékelte az NSO-nak az első félidőt a Ferencváros utánpótlásért felelős igazgatója, Prukner László.

MÁR A FELVEZETÉS IS SZENZÁCIÓS VOLT!

Tekintse meg, milyen koreográfiával készültek a magyar szurkolók a Horvátország elleni labdarúgó Eb-selejtezőre, és hallgassa meg, hogyan énekelték a drukkerek a Himnuszt!

Nemzeti Sport Online

Most tekerje fel mindenki a hangerőt, ezt hallani kell! Így szólt a magyar himnusz a telt házas Groupama Arénában a Horvátország elleni Eb-selejtező előtt!


AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia2 112–1+13
2. Wales1 11–0+13
3. Horvátország2 113–30 3
4. MAGYARORSZÁG2 112–3–13
5. Azerbajdzsán1 11–2–10

A TOVÁBBI PROGRAM

Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik