Magyar-görög: visszautasítja Dárdai, hogy nem akartak nyerni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.29. 23:15
null
Dárdai Pál nem örült az újságírók kritikus kérdéseinek (Fotó: Korponai Tamás)
A Magyarország–Görögország (0–0) Eb-selejtezőt követően a mieinket irányító Dárdai Pál arról beszélt, hogy a nagyobb helyzeteink nekünk voltak. A kapitány hangsúlyozta, szó sem volt arról, hogy nem akarunk nyerni, és nem értett egyet a görögök szakvezetőjével, aki szerint fölénk nőttek.

„Az első félidő rendben volt. Az elején kicsit visszafogottak voltunk. A második félidőben nem kezdtünk jól, de a görögöknek nem voltak nagy helyzeteik. Nekünk megvolt az a négy-öt helyzetünk, amire szükség van, de ezek most nem mentek be. A végelszámolásnál ez a pont még sokat érhet" – fogalmazott Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Nem éreztem úgy, hogy nem játszottunk győzelemre. Ha ön így érzi, akkor indokolja meg, hogy miért?" – reagált egy konkrét kérdésre Dárdai.

A szakember a Nemzeti Sport kérdésére hangsúlyozta, nem ért egyet a görög kapitánnyal abban, hogy jobbak voltak, mert a nagyobb helyzeteink nekünk voltak.

Dárdai visszautasította azt a felvetést is, miszerint túl mélyen védekeztünk volna. „Ha én nem jól tudom, oktassatok ki. Kérdezek én egyet: Király Gabinak kellett bravúrt fognia? Nem. Ez azt jelenti, hogy az egész blokk jól működött."

Dárdai Szalai Ádámmal kapcsolatban arról beszélt, hogy az első félidőben jól játszott, kifárasztotta a védőket, mire Nikolics beállt, akinek meg is volt a helyzete.

„Egy nulla nulla után nem fogok magyarázkodni. És javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom, hogy a legjobb harmadik is egyenes ágon kijut az Eb-re, és ezzel az egy ponttal és egy jó finnországi eredménnyel erre minden esélyünk meglehet."

Dárdai sajtótájékoztatójának vágatlan felvétele

A görögök uruguayi szövetségi kapitánya a mutatott játékukkal nem volt elégedetlen, csak az eredménnyel.

„Közel voltunk a győzelemhez, de végül elveszítettünk két nagyon fontos pontot. Az első félidőben tizenöt percet nem játszottunk jól, akkor nagy nyomás nehezedett ránk, nem voltunk pontosak a passzolásban. Az első félidő végén viszont már jobbak voltunk a magyaroknál” – nyilatkozta Sergio Markarián.

„A második félidőben harminc percet nagyon jól játszottunk, uraltuk a meccset. Sajnos nem tudtunk gólt szerezni, de a játékkal elégedett lehetek" – tette hozzá a szakember.

A görögök kapitány elismerte, hogy a magyar csapatnak is voltak helyzetei, ugyanakkor hangsúlyozta, figyelembe véve, hogy milyen kevés időt dolgozhatott együtt a csapattal, a mutatott játékuk biztató lehet a jövőre nézve.

„Közel voltunk a győzelemhez”

EURO 2016, SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 0–0
Budapest,
Üllői út, 22 000 néző. Vezette:Karaszjov (Averianov, Kalugin – oroszok)
MAGYARORSZÁG: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Elek Á. (Pintér Á., 70.), Tőzsér – Stieber Z., Gera, Dzsudzsák – Szalai (Nikolics, 68.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
GÖRÖGORSZÁG: Karnezisz – Papasztathopulosz, Manolasz, Toroszidisz, Sztafilidisz – Papadopulosz, Szamarisz – Fetfacidisz (Janniotasz, 77.), Kone (Kacuranisz, 77.), Hrisztodulopulosz (Fortunisz, 69.) – Athanasziadisz. Szövetségi kapitány: Sergio Markarián

AZ ÁLLÁS
1. Románia 5 4 1 7–1 +6 13
2. Észak-Írország 5 4 1 8–4 +4 12
3. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 4–3 +1 8
4. Finnország 5 1 1 3 5–7 –2 4
5. Feröer 5 1 4 2–7 –5 3
6. Görögország 5 2 3 1–5 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik