Leipzig: Willi Orbánt műteni kellett, idén már nem játszhat

Vágólapra másolva!
2019.11.14. 11:19
null
Willi Orbán idén már nem léphet pályára (Fotó: Földi Imre)
Nem csak a magyar labdarúgó-válogatott soron következő mérkőzéseit hagyja ki Willi Orbán: az RB Leipzig honlapjának közleménye szerint a belső védő térdét műteni kell, így idén már nem léphet pályára.

 

A 27 éves, 12-szeres válogatott középhátvéd az RB Leipzig október 30-i Német Kupa-mérkőzésén szenvedett térdsérülést. Az első hírek arról szóltak, hogy „csak” két hetet kell kihagynia, így pályára léphet a nemzeti csapatban az Uruguayi elleni stadionavatón és a Wales elleni sorsdöntő Eb-selejtezőn. Állapota azonban nem a várt ütemben javult, a Lipcsében elvégzett keddi orvosi vizsgálatokon eldőlt, hogy nem állhat a magyar válogatott rendelkezésére a novemberi mérkőzéseken.

Sőt, a német klub csütörtökön azt közölte, hogy a válogatott belső védő térdén artroszkópos beavatkozást hajtottak végre. A műtét jól sikerült, de Willi Orbán idén már nem léphet pályára.

Mindez azt jelenti, hogy a Leipzig hátralévő nyolc mérkőzését kell kihagynia: két Bajnokok Ligája-csoportmeccset és hat bajnokit, többek között a Borussia Dortmund elleni idegenbeli (december 17.) rangadót.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik