Leekens építkezni akart, a szövetség eredményeket

A 68 éves szakember a talkshow szerkesztői részéről ideális választásnak bizonyult, hiszen a magyar válogatott előtt tunéziai és belga szövetségi kapitányként is dolgozott, így a világbajnokságon szombaton éppen egymás ellen szerepelt két együttest jól ismeri – ám azt kicsit nehezen akarta elárulni, hogy vajon a moszkvai mérkőzésen látottak mennyiben tekinthetők az ő munkájának.

 
 Eric Gerets kérdése: miért nem kapott Leekens több időt?
 Válogatott: „Meg lehet nézni, hol tart Belgium, ez is Leekenst igazolja”
 Magyar válogatott: Leekens 19, Rossi egy híján 20 – Szendrei
 Válogatott: döbbenet – Leekens baráti üzenetből tudta meg, hogy már nem ő a magyar kapitány

„Még mindig úgy öt százalék – válaszolta némi unszolás után nevetve a 69 éves szakember. – Amikor én voltam Belgium kapitánya, a mostani már tapasztalt játékosok nagy része még körülbelül 20 éves volt. Mára sokat fejlődtek, érett férfiak és ambiciózus játékosok lettek, akik az őket érő kritikákat pozitív energiává tudják változtatni. Ráadásul Roberto Martínez remek munkát végez és jól egyben tartja a csapatot” – summázta véleményét Leekens a belga válogatottról, ám számunkra ennél fontosabb, hogy arról is elejtett néhány mondatot, miért menesztették múlt hét kedden a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

„Volt négy felkészülési mérkőzésem a csapattal arra, hogy megváltoztassak néhány dolgot. Új alapokra akartam helyezni a válogatottat, hosszú távú stratégiát szerettem volna alkotni. Ugyanezt tettem Belgiumnál és Tunéziánál is, és lám, most a világbajnokságon játszottak egymás ellen. Ugyanakkor a szövetség azonnali eredményeket akart, miközben én úgy gondolom, hogy valamit felépíteni mindig időbe kerül” – jelentette ki Leekens, aki jövőjéről annyit mondott: jelenleg nincs konkrét ajánlata, de a labdarúgásban gyorsan változhatnak a dolgok.