Labdarúgás: Mészöly Kálmánt meg kellett műteni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 10:14
null
Mészöly Kálmán már tünetmentes (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Mészöly Kálmán jelentősebb műtéten esett át, de már egyre jobban érzi magát. A Vasas és a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kiváló hátvédje a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy szerinte Csányi Sándor nem ért a futballhoz, Bernd Storck szövetségi kapitány pedig sokszor nem köszön neki, pedig egymás mellett van az irodájuk.

 

„Komoly orvosi problémám volt, prosztatával kezeltek. Nehezen tudtam pisilni, ezért műtéti beavatkozásra volt szükség, le kellett csípni ezt-azt. A lényeg, hogy túl vagyok rajta, nincs semmilyen szövődmény, és nagyon remélem, hogy nem is lesz. A hírek, amelyek szerint a betegségem súlyosabb, nem igazak, jók a leleteim, tünetmentes vagyok” – adott helyzetjelentést egészségügyi állapotáról Mészöly Kálmán a Blikknek adott interjúban.

A 76. évében járó Szőke Szikla nyugdíjasként részt vesz az MLSZ munkájában. A szövetség székházában gyakran látják egymást Bernd Storckkal, ám a szövetségi kapitány nemigen kéri ki a véleményét.

„Egymás mellett van az irodánk az MLSZ székházában, ennek ellenére sokszor arra sem képes, hogy odaköszönjön – beszélt a német szakemberről Mészöly. – Az én időmben mindent megbeszéltünk egymással, közlékenyebbek voltunk, ez most már nem jellemző, nem is az én világom. Nem érzem indokoltnak a sok külföldi tréner alkalmazását. Persze a véleményemet erről meg sem kérdezték.”

Mészöly Kálmán az MLSZ-elnök Csányi Sándorról is ejtett néhány szót:

„Nagyon jó viszonyban vagyok Csányi Sándor elnök úrral, régóta ismerjük egymást. Kiváló bankárnak tartom, s ezt soha nem is vitattam, de a futballhoz nem ért, és ezt bármikor meg merem neki mondani.”

A Nemzet Sportolói május 30-án döntenek arról, ki kerüljön közéjük Földi Imre halála után. Mészöly Kálmánt sokan érdemesnek találják a címre, az oldalunkon futó szavazáson a második helyen áll Jónyer István mögött.

„Mondanom sem kell, hatalmas elismerés, hogy van esélyem egy ilyen illusztris társaságba bekerülni. Úgy tudom, elképzelhető, hogy megkapom a címet, természetesen nagyon örülnék neki” – mondta erről a témáról Mészöly Kálmán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik