Kulcsembere nélkül készül a válogatott; itthon is a Fradi az úr

Vágólapra másolva!
2020.10.04. 23:12
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Kulcsembere nélkül készül a sorsdöntő, szófiai Eb-pótselejtezőre a magyar labdarúgó-válogatott. A Salzburg együttesét is utolérte ugyanis a koronavírus-járvány, emiatt az osztrák együttes kerete karanténban került; aki egészséges, csak edzhet, és az ausztriai meccseken szerepelhet. A válogatottakhoz viszont senkit sem engednek haza, s a tilalom Szoboszlai Dominikra is vonatkozik, akinek kiesése roppant érzékeny veszteség Marco Rossi szövetségi kapitány számára. Nem vigasztal minket, hogy hasonló gondokkal küzdenek a bolgárok is.
Kulcsembere nélkül készül a sorsdöntő, szófiai Eb-pótselejtezőre a magyar labdarúgó-válogatott.
A Salzburg együttesét is utolérte ugyanis a koronavírus-járvány, emiatt az osztrák együttes kerete karanténban került; aki egészséges, csak edzhet, és az ausztriai meccseken szerepelhet. A válogatottakhoz viszont senkit sem engednek haza, s a tilalom Szoboszlai Dominikra is vonatkozik, akinek kiesése roppant érzékeny veszteség Marco Rossi szövetségi kapitány számára. Nem vigasztal minket, hogy hasonló gondokkal küzdenek a bolgárok is.

Magyar szempontból jól sikerült a szombathelyi torna challenge-világkupaviadal. Elsősorban persze Dévai Boglárka aranyérme miatt, aki két év után tért vissza. Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya lapunknak értékelte a versenyt. Szerinte a lányok minden esélyt megragadtak arra, hogy döntőbe kerüljenek, így aztán a három nap alatt egy-egy szeren nem egyszer, hanem kétszer szólították őket. Ami a folytatást illeti, három hét múlva következik az országos bajnokság, remélhetőleg azt is meg lehet majd rendezni, majd az ob-t két héttel követi a mesterfokú bajnokság – legalábbis a tervek szerint...

Számos kapcsolódási pontot talált kollégánk, amely az 1952-ben Helsinkiben a 100 méter gyors aranyát favoritként bronzra „rontó”, a váltó tagjaként némiképp vigasztalódó Temes Juditot a királykategória másik nagy egyéniségével, az 1936-ban Berlinben olimpiai bajnok Csik Ferenccel összeköti. Kilencven éve Sopronban látta meg a napvilágot Temes, és március 29-én múlt hetvenöt éve, hogy egy amerikai légitámadás után a Patak utcában, a régi várfal mellett megtalálták Csik holttestét. Mindketten orvosi egyetemet végeztek – a további érdekességeket elolvashatja Népsport mellékletünk cikkében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik