Jubileum: tíz év alatt ez történt az U20-as vb-bronzérmesekkel

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2019.10.16. 17:22
null
A 2009-es U20-as csapat (Fotó: AFP)
Tíz évvel ezelőtt bronzérmet szerzett a magyar U20-as válogatott az egyiptomi U20-as világbajnokságon. Megnéztük, hogy az elmúlt tíz évben mit értek el Egervári Sándor csapatának tagjai. A még aktív játékosokat ábécérendbe szedtük, a két visszavonultról keretesben írunk.

 

Balajti Ádám: 88 első osztályú fellépés mellett közelít a 200. NB II-es meccséhez a sokra hivatott támadó, DVTK, DVSC, Újpest, MTK, Mezőkövesd, Szolnok, Vác, 2018 óta Vasas.

Debreceni András: A kispesti nevelés a Honvédban, majd Diósgyőrben, illetve a Vasasnál összesen 177 NB I-es meccsen szerepelt, Győrben az NB II-ben futballozott, most, Mosonmagyaróváron az NB III-ban játszik.

Futács Márkó: A Mol Fehérvár támadója német, angol, török klubokban is megfordult, majd a Hajduk Split színeiben horvát gólkirály lett.

Gosztonyi András: MTK, Bari, Videoton, DVTK, Haladás, Wroclaw, 2016 óta Kisvárda, 186 NB I-es meccsen 15 gólt szerzett, 2011-ben bajnok lett a Vidivel.

Gulácsi Péter: A keret legsikeresebb tagja, Liverpoolból Salzburgba, onnan Lipcsébe szerződött, az előző évadban a Bundesliga legjobb játékosa lett a Kicker rangsorában.

Kiss Máté: Győri ETO, Siófok, Mezőkövesd, négy év Gyirmót, majd másfél éve ZTE, 108 NB I-es, 160 NB II-es meccs résztvevője. Micsoda bombagólt lőtt a cseheknek!

Koman Vladimir: Tíz éve már a Sampdoria játékosa volt, szerződtette a Monaco, a Krasznodar, hazatért Diósgyőrbe, majd a török Adanasporhoz ment, manapság az iráni Szepahan futballistája.

KETTEN SÉRÜLÉS MIATT ABBAHAGYTÁK
Dudás Ádám és Szekeres Adrián – mindketten több térdműtéten estek át, és abba kellett hagyniuk a futballozást. Az U17-es csapattal mindketten ott lehetnek a brazíliai világbajnokságon, Dudás fizioterapeutaként, Szekeres videoelemzőként (és televíziós szakértőként) maradt a labdarúgásban.

Korcsmár Zsolt: Nála szóba jöhet Skandinávia: a norvég Brann után a német Fürth játékosa volt, majd a Vasasban szerepelt, most a dán Midtjylland légiósa.

Kovácsik Ádám: Tíz éve Olaszországban védett már, 2015-ben lett a Mol Fehérvár kapusa, 2018-ban bajnok lett.

Megyeri Balázs: Hetedik idénye a mostani a görög élvonalban, egy év a spanyol Getafe, kettő a Fürth kapujában, ő már 2010 óta külföldön véd.

Németh Krisztián: A Sporting Kansas játékosa Liverpool után görög és holland klubokban játszott, mielőtt az Egyesült Államok felé vette volna az irányt, egy évig Katarban futballozott.

Présinger Ádám : MTK, Pécs, Videoton, Vasas, Pápa, 2014 óta Gyirmót, 93 NB I-es, 170-nél több NB II-es bajnokin vett részt.

Simon András: Több országban megfordult, 91 első, hatvannál is több második ligás bajnokin játszott, a Liverpool által szerződtetett támadó ma az MTK tagja.

Simon Ádám: MTK, Haladás, Palermo, Videoton, Paks – háromszor volt válogatott, a mindenki által elfogadott, szakmailag megbecsült Dárdai Pál küldte pályára háromszor. Sérülései hátráltatták, Pakson most tért vissza egy év kihagyás után, 181 NB I-es meccse van.

Szabó János: Hűséges típus, 2008 óta 228 bajnokin szolgálta a Paksot, fél évet volt kölcsönben Siófokon.

Takács Péter: A DVTK és a Pápa színeiben 126 meccsen szerepelt az első osztályban, az elmúlt három évben az NB II-ben futballozik, a Kazincbarcika játékosa.

Tóth Bence: Gyerekként volt tízes mezben a Fradiban, aztán Pápa, Paks, Szolnok után három év Mezőkövesden, 2019 nyarán igazolt Gyirmótra, 135 NB I-es meccsen szerepelt.

Varga Roland: 212 NB I-es meccsen 65 gól, Újpest és Győr után 2015 januárja óta a Ferencváros tagja, az ETO-val egyszer, a Fradival kétszer volt bajnok.

Zámbó Bence: Győr, DVTK, MTK, Kaposvár az NB I-ben, Tatabánya, Ajka az NB II-ben, Csorna az NB III-ban, majd Ménfőcsanak a megyei első osztályban, most a Lipót SE NB III-as gárdájának tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik