Hosszabbítás: Ha sípszót hallasz, csak fuss! – Garaba Imre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.27. 20:18
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Július 29-én, vasárnap lesz 60 éves Garaba Imre, korábbi 82-szeres válogatott labdarúgó. A kerek évforduló alkalmával beszélt élete legjobb (rákényszerített) döntéséről, a nyugodt életről, unokáiról, egykori társairól – szinte csak a kapitánykérdésről nem. A magyar futballistákból a tüzet, a mai futballból a látványosságot hiányolja.

A Vácról – ahogy ő fogalmaz – falusi srácként induló kőkemény védő két világbajnokságon (1982, 1986) is szerepelhetett, és pályafutása alatt olyan világklasszis csatárok ellen játszhatott, mint Marco van Basten, Ruud Gullit, Karl-Heinz Rummenigge, Rudi Völler, Jürgen Klinsmann vagy Emilio Butragueno. Nagy riválisai közül mégis az angol Kevin Keegan, Gary Lineker, Paul Mariner triót emeli ki több évtized távlatából, ellenük érezte úgy, hogy szinte nincs esélye. Meg egy nagydarab, szakállas angol centert, Peter Withe-t… És hogy miért beszélt szinte elérzékenyülve a szintén angol válogatott Alvin Martinról?

Megtudhatja a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében Vincze Szabolcs interjújából.

És a Hosszabbításban még olvashat arról is, hogy...
…miért nyilatkozta le Gera Zoltán szinte még ismeretlen pécsi játékosként, hogy kábítószerezett, s miért mosolygott csak, amikor a múltja miatt heccelték a riválisok. Somogyi Zsolt sorozatának második része a Ferencváros csillagáról.
…mennyire magyar a Formula–1-es Magyar Nagydíj? Mit hoznak magukkal a csapatok, és mi az, amit Magyarországon szereznek be? Zsoldos Barna és Földi Imre étvágygerjesztő összeállítása a „fine dining” világába is elvezet.
…miért lesz más a multi Eb mint az Európai Játékok? Egyáltalán mi az az új sportesemény, amely augusztus elsején rajtol Glasgow-ban és Berlinben összesen hét sportág legjobb európai versenyzőivel, s csak a „szellemes” Európa-bajnokságok nevet viseli. Összeállításunkban közelebb visszük a rejtély megoldásához.
…miért néz fel több sportújságíró-generáció Kő Andrásra, a Magyar Olimpiai Bizottság legrangosabb sajtóelismerését, a Média Életműdíjat idén megkapó békebeli riporterre. Őri B. Péter lebilincselő beszélgetése a Nemzeti Sport korábbi főmunkatársával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik