Interjút adott a Nemzeti Sportnak az osztrák labdarúgó-válogatott edzői stábjának tagja, Szabics Imre. A szakember korábban a magyar nemzeti együttesnél is dolgozott, Dárdai Pál segítője volt, s ekként részese a 2016-os Eb-kijutásnak. A volt ferencvárosi csatár elmondta, noha légiósként már került szembe magyar klubokkal, most kifejezetten örült annak, hogy a magyar és az osztrák válogatottat nem sorsolták egy csoportba az Eb-selejtezőkre. Hogy ausztriai munkája mellett miként tudja segíteni az itthoni futballt, az is kiderül cikkünkből.

A labdarúgó OTP Bank Liga csapatainak őszi teljesítményét értékelő sorozatunk utolsó részében az éllovas Ferencvárossal foglalkozunk. A zöld-fehéreknél menet közben edzőváltásra került sor, a német Thomas Dollt az ukrán Szerhij Rebrov váltotta fel. A Dinamo Kijev egykori klasszisának nem volt könnyű dolga, hiszen sosem egyszerű beugróként átvenni egy csapat szakmai irányítását, de már látszik, milyen Fradit szeretne látni a továbbiakban. Összeállításunkban megszólal Sigér Dávid is, aki lapunk osztályzatai szerint a legjobban teljesítő ferencvárosi volt az ősszel.

Újpestről Kispestre igazolt Kálnoki-Kis Dávid, ám eddig nem tudott annyit segíteni új klubjának, mint amennyit szeretett volna. A klubváltását követően ugyanis egy súlyos betegség döntötte le a lábáról. Tíz napig 39 fokos lázzal küzdött, és majdnem egy hónapot kellett „szobafogságban” töltenie. A 27 éves védő szerencsére mostanra már felgyógyult, és mindent megtesz azért, hogy pótolja a lemaradását, s kiharcolja a csapatba kerülést. Hogy a téli hideg mennyire zavarja a munkában, azt is elárulta lapunknak.

Noha az eredeti tervek szerint elutazott volna Melbourne-be, Sávolt Attila mégsem lesz ott az év első Grand Slam-viadalán. Ennek ellenére csöppet sem félti tanítványát, Fucsovics Mártont, aki megítélése szerint szinte tökéletes öthetes alapozási, felkészülési időszakon túl. A lapuknak nyilatkozó szakember többek között arról is beszélt, mi kellett volna ahhoz, hogy a dohai tornán esetleg sikerüljön a bravúr, a szerb klasszis, Novak Djokovics legyőzése.