Szerdán, Kuvait ellen már a tornagyőzelem lesz a tét (Fotó: Mlsz.hu)

 

A magyar válogatott ezúttal is hatékony védekezéssel kezdett, már az ellenfél kilencesénél nyomást gyakorolt a szlovén játékosokra, és Dróth Zoltán révén a 2. percben megszerezte a vezetést. A gól után is a magyar válogatott akarata érvényesült, ennek eredményeképpen Rábl János találatával a 11. percben megduplázta az előnyt. Ezt követően az egyéni hibákat kihasználva Szlovénia a félidőre egyenlített 2–2.

A 23. percben Dróth góljával a magyarok visszavették az előnyt, majd a 28. percben Harnisch Ákos, néhány perccel később Nagy Imre vette be a szlovén kaput, 5–2-re alakítva az állást. Szlovénia nem tudott felzárkózni, az utolsó másodpercben lőtt ugyan egy gólt, ezzel alakult ki az 5–3-as végeredmény.

„Sokkal jobb ritmusban, koncentráltabban játszottunk, mint az előző mérkőzésen, néhány egyéni hiba becsúszott ugyan, de dolgozunk azon, hogy minél előbb kiküszöböljük ezeket. Ez volt a nyolcadik mérkőzése a válogatottnak, mióta együtt dolgozunk, és most játszottuk a legdinamikusabb, legszervezettebb futsalt. Kidolgozott helyzetből kevés gólt kapunk, és vannak ugyan hibáink, a következő időszakban igyekszünk kijavítani ezeket. Külön örülök, hogy a fiataljaink éltek a lehetőséggel, ezúttal is igyekeztünk minél több játékpercet adni nekik, és nagyszerűen helytálltak” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány.

A magyar válogatott a keddi szünnap után szerdán, Kuvait ellen fejezi be szereplését és pontszerzés esetén biztosan megnyeri a tornát.

FUTSAL
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Szlovénia 5–3
(2–2)