Turzó József új játékosokat is kipróbál a viadalon, köztük két erdélyi futsalost, a Székelyudvarhelyen játszó Hadnagy Istvánt és Miklós Tamást.

„Folytatjuk a megkezdett utat, továbbra is a csapatépítés a legfontosabb, Józsa Tamás, Hadnagy István, Miklós Tamás és Harmati Tamás személyében újabb játékosok debütálnak a felnőtt válogatottban annak érdekében, hogy megtaláljuk ideális keretünket az előttünk álló időszakra – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József. – Különleges a két székely fiú debütálása, de a román bajnokság meccsközvetítésének és a székelyudvarhelyi klubbal, valamint Jakab Zoltán vezetőedzővel ápolt jó kapcsolatnak köszönhetően velük kapcsolatban is sikerült informálódnunk, ennek köszönhetően mutatkozhatnak be magyar színekben.”

„Változatos ellenfelekkel találkozunk a poreci tornán, ez fizikailag, taktikailag és mentálisan is nagy kihívás elé állítja a csapatot. A bosnyákok és a szlovénok a kemény délszláv stílust képviselik, a görögökre inkább a játszó futsal jellemző, illetve a világ legjobb edzőjének megválasztott Cacau vezette Kuvait is más futsalkultúrát képvisel” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A mieink szombaton 15 órakor a bosnyákok ellen kezdik meg szereplésüket a viadalon, vasárnap 15 órakor a görög, hétfőn 17 órakor a szlovén, kedden 17 órakor a kuvaiti csapat lesz az ellenfelünk.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Varsányi Áron (Csömör), Alasztics Marcell (Futsal Marigliano)
Mezőnyjátékosok: Komáromi Péter (Veszprém), Dávid Richárd (Veszprém), Józsa Tamás (Csömör), Harnisch Ákos (Győr), Pál Patrik (Dunaferr), Hadnagy István (Székelyudvarhely), Miklós Tamás (Székelyudvarhely), Rábl János (MVFC Berettyóújfalu), Tatai József (Veszprém), Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu), Klacsák Bence (Dunaferr), Dróth Zoltán (Haladás), Harmati Tamás (MVFC Berettyóújfalu), Siska Gergő (Nyírgyulaj)