Futsal: másodszor is kikaptunk a franciáktól Miskolcon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.06. 18:00
null
A magyar futsalválogatott másodszor is kikapott a franciáktól (Fotó: mlsz.hu)
A magyar férfi futsalválogatott a keddi vereség után szerdán is 4–1-re kapott ki Franciaországtól felkészülési mérkőzésen Miskolcon.

 

A két csapat keddi felkészülési találkozója egészen az utolsó pillanatokig szoros volt, de az utolsó percben a franciák két gólt is szereztek, így 4–1-re megnyerték a mérkőzést. A szerdai meccs első félideje végig kiegyenlített játékot hozott, a magyar válogatott bátran játszott, helyzeteket dolgozott ki, többször is nagy védésre késztette a franciák kapusát. A vendégeknek is voltak lehetőségeik, ám ennél tovább nem jutottak, a szünetig nem született gól (0–0).

A fordulás után 20 másodperc sem telt el, és egy pillanatnyi kihagyást kihasználva, Mohammed góljával vezetést szereztek a franciák (0–1). A magyar válogatott támadójátékából hiányzott az átütőerő, nem tudtuk átjátszani a látogatókat, elmaradoztak a helyzetek a francia kapu előtt.

A 28. percben, egy sarokrúgás után Mouhoudine futott be jó ütemben üres területre, és a bal felső sarokba bombázott, kettőre növelve a francia előnyt (0–2). A 30. percben Ba ártalmatlannak tűnő távoli lövésénél többen sem találták el a labdát, amely így a hálóba csorgott, ezzel már 0–3 volt. A hajrához közeledve megpróbálkoztunk az öt a négy elleni támadással is, a 35. percben pedig megszereztük a szépítő találatot: Horváth Norbert passzába egy menteni igyekvő francia játékos piszkált bele, és a labda a kapuba gurult (1–3). Egy perccel később Nagy Imre találta el a keresztlécet, de ennél közelebb nem jutottunk a gólszerzéshez, a franciák viszont Mouhoudine kontragóljával eredményesek voltak, és akárcsak kedden, ezúttal is 4–1-re nyertek.

„Jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen, több helyzetünk volt, és az első félidőben gólt sem kaptunk. A szünet után elkövettünk néhány hibát, amit a franciák kihasználtak, ám összességében nem nyújtottunk rossz teljesítményt, főleg annak tükrében, hogy nagyon sok új, nemzetközi rutinnal még nem rendelkező játékos lépett pályára a csapatunkban” – értékelt a lefújás után Sito Rivera szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

FUTSAL, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Franciaország 1–4
Magyarország:
Mezei Dávid – Fridrich Dávid, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Horváth Norbert. Cserék: Alasztics Marcell, Nagy Imre, Andorka Kristóf, Gál István, Sánta Attila, Tatai József, Vas Ádám, Trencsényi János, Szabó Péter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik