FFT: romok és vér, de a show-nak folytatódnia kellett

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2019.09.03. 17:59
null
Romok és vér, de a show-nak folytatódnia kellett (Fotó: fourfourtwo.hu)
Az Üllői úton 1947-ben leszakadt a régi falelátó egy része, ám a magyar–osztrák meccs gond nélkül folytatódott, miközben majdnem háromszáz embert vittek kórházba. A teljes történet a FourFourTwo-n.

 

Könnyen a magyar Heysel vagy Hillsborough lehetett volna az 1947-es magyar–osztrák válogatott meccsből, ám a csodával nemhogy határos, de azt szinte súroló módon végül mégsem lett az.
Május 4-én vasárnap éppen a 87. hivatalos nemzetek közötti mérkőzés zajlott a sógorokkal (ma 137-nél járunk), 37 200 néző, azaz csaknem telt ház volt. Az 51. percben egyszer csak bekövetkezett a szerencsétlenség.

A Népsport nem írta túl az esetet, a korabeli tudósításban mindössze ennyi áll: „Az állóhelyi lelátónak a teniszpálya felőli része leszakadt. A játék azonnal megáll a pályán, orvosok és rendőrök rohannak a szerencsétlenség színhelyére. Kétperces szünet után két osztrák szöglettel folytatódik a játék…”

Mintegy 8 méter szélességben szakadt be a magas betonoszlopokra helyezett padlózat. A deszka- és oszlopdarabok közül véres ruhában, jajgatva másztak elő azok – akik járni tudtak. A helyszínre siető rendőrök, mentők és tűzoltók a romok alól húzgálták ki a sebesültekét. Mintegy 200 ember zuhanhatott a mélybe, közel másfél emelet magasságból.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik