FFT: Kocsis Sándor rejtélyes halála a barcelonai kórházszobában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.06. 16:56
A FourFourTwo magazin hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi Kocsis Sándor rejtélyes halálát.

Szomorú nap a futballszeretőknek 1979. július 22-e, ezen a napon hunyt el Barcelonában nagyon fiatalon, mindössze 49 éves korában az Aranycsapat legendás csatára, az 1954-es világbajnokság gólkirálya, Kocsis Sándor. Az Aranycsapat játékosai közül harmadikként, az 1971-ben meghalt Zakariás Józsefet és az 1978-ban távozó Bozsik Józsefet követve.

A hír, ami Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban és sok más országban főcímeket ért, itthon csupán két eldugott mondatot. Sehol egy nekrológ, sehol egy felidézett pályakép, de hát a „disszidenseknek” csak ez dukált.

Halálának pontos körülményeit azóta sem ismerjük. A puszta tények: Kocsist holtan találták egy barcelonai kórház udvarán, harmadik emeleti kórházi szobája nyitott ablaka alatt. Baleset? Öngyilkosság? Gyilkosság? Ismerve utolsó éveinek történetét, ismerve a kort, a körülményeket, a hozzátartozók beszámolóit – bármelyik lehetett.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik