FFT: a torinói mágus – Rossi hihetetlen útja a magyar kispadig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.24. 15:20
null
A torinói mágus: Rossi hihetetlen útja a magyar kispadig (Fotó: fourfourtwo.hu)
A magyar válogatottnak Dárdai Pál után ismét olyan szövetségi kapitánya van, akit a játékosok és a szurkolók is elfogadnak, sőt kedvelnek. Kollégánk, Ch. Gáll András a sportújságírók szövetsége Nagy Béla-programjának támogatásával könyvet írt Marco Rossiról, az FFT-nek ebből szerkesztett összeállítást.

 

A világon sehol sem fenékig tejfel a fociedzők élete, a létbizonytalanság nemcsak Magyarországon lebeg Damoklész kardjaként a trénerek feje fölött, hanem a futballkultúráját tekintve fényévekkel előrébb járó Itáliában is.

Tegyük hozzá gyorsan: azon edzők feje fölött, akik nincsenek benne a „brancsban”, nem tartoznak a „csókosok” közé, márpedig Marco Rossi sem Itáliában, sem Magyarországon nem volt „csókos”.

Néhány évvel ezelőtt komoly opcióként vetődött fel, hogy Rossi szakít az edzősködéssel, és valami „rendes” polgári foglalkozás után néz. Végtére is a szükség nagy úr. Felvetődött, hogy beáll bátyja vállalkozásába könyvelőnek, mivel konyított valamicskét ehhez a szakmához, de végül ez a verzió lekerült a napirendről.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik