FFT: a „ketyerés csávó” 21 perce a magyar válogatottban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.19. 12:32
Sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal Ivanics László egyetlen válogatottságának legendáját elevenítjük fel.

 

Különös sorsú, már-már drámai figurák az egyszeres válogatott labdarúgók. Adja magát a kérdés: ha valaki egyszer jó volt a válogatottba, miért nem volt jó másodszor is? Avagy mindezt megfordítva: ha csak egyszer volt jó a válogatottba, akkor az egyszer miért volt jó? Sokan élcelődések céltáblái.

Az egyszeres válogatottak között a legdöbbenetesebb történet talán Ivanics Lászlóé. Ahhoz, hogy valaki válogatott futballista legyen, általában jól kell lőnie, passzolnia, cseleznie, fejelnie, szerelnie, helyezkednie vagy irányítania. Vagy hamarabb kell beszereznie egy mobiltelefont a többi futballistánál...

A közszájon forgó legendás történet úgy szól: az 1994. március 23-i, Ausztria–Magyarország barátságos válogatott mérkőzésre Linzbe induló magyar együttes csapatbuszán derült ki, hogy Verebes József szövetségi kapitány véletlenül a megengedettnél eggyel kevesebb játékost hívott meg a keretbe.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik