Edzősors: Marco Rossinak nem prioritás az olaszországi munka – lapszemle

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.21. 18:07
null
Marco Rossi külföldön találta meg a számítását (Fotó: Tumbász Hédi)
Marco Rossiban nincs keserűség, amiért otthon nem kapta meg a nagy lehetőséget, büszke arra, amit a Honvéd és a DAC élén elért, arra pedig különösen, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehet. Az olasz szakember az Italpress olasz hírügynökségnek adott interjújában azt is elmondta, örülne, ha Olaszország ellen vezethetné Magyarországot, erre talán az Európa-bajnokságon lesz lehetősége.

 

„Hogy edzősködjek Olaszországban? Mindenfajta keserűség nélkül azt mondom, ez nem prioritás a számomra. Külföldön találtam meg a számításom, amikor a magyar válogatott élén befejezem, biztosan lesz még néhány esélyem” – nyilatkozta Marco Rossi az Italpress olasz hírügynökségnek.

A szakember alacsonyabb osztályú olasz csapatok után 2012-ben érkezett Magyarországra, első idényében bronzérmet szerzett, majd a mikor másodszor is a kispestiek edzője lett, 2016–2017-ben bajnok lett. 2017–2018-ban a dunaszerdahelyiekkel nyert bronzot a Fortuna Ligában, 2018. június 19. óta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Külföldön más a sportkultúra, néha az ellenfél szurkolói is kértek tőlem autogramot és közös fotót, de sohasem inzultáltak. Persze a költségvetések különbözőek, de miután nem a pénz körül forog az életem, boldog vagyok. Ha fontos ajánlatot kapnék, profi módon értékelném és átgondolnám. De ha nem jön, az sem lenne probléma” – tette hozzá.

Nagyon büszke arra, amit elért a Honvéddal és a Dunaszerdahellyel, azt pedig minőségi ugrásként értékelte, hogy azt a válogatottat vezesse, amelyben egykoron Puskás Ferenc is játszott.

„A nemzeti csapatnál dolgozni teljesen más. Évente tíz mérkőzésed van, neked kell kiválasztani a legjobb játékosokat, és ki kell dolgozni a taktikát. Ez sokkal több felelősséget jelent, pláne egy olyan országban, ahol éhesek a sikerre az emberek. Szeretem a plusz nyomást” – mondta.

„A nemzeti csapatnál dolgozni teljesen más” (Fotó: Dömötör Csaba)
„A nemzeti csapatnál dolgozni teljesen más” (Fotó: Dömötör Csaba)

Magyarország négy forduló után három győzelemmel és egy vereséggel vezeti Európa-bajnoki selejtezőcsoportját Szlovákia, Horvátország, Wales és Azerbajdzsán előtt. „Jó esélyünk van arra, hogy ott legyünk az Eb-n. Hogy milyen lenne Olaszország ellen játszani? Nagy hatással lenne rám, hiszen Olaszország az otthonom, olasznak érzem magam és büszke is vagyok erre. Jó lenne egymás ellen játszani, talán majd az Eb-n.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik