Eb 2020: Walesben más futballt kell játszanunk, s így is lesz – Rossi

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.10.13. 21:05
A magyar válogatott hazai pályán 1–0-ra legyőzte Azerbajdzsánt a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében. Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya szerint a horvátok elleni vereség még ezen a találkozón is érződött a csapaton.

„Hetven-hetvenöt percen keresztül uraltuk a mérkőzést, majd elfáradtunk, és elkezdtünk hibázni. Azon a bizonyos meg nem adott gólon kívül nem volt helyzete az ellenfélnek. Ha szerencsésebbek vagyunk, három-négy góllal is nyerhettünk volna. A hozzáállással elégedett vagyok, s taktikai szempontból sikerült megvalósítani, amit elterveztünk” – kezdte Marco Rossi a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját.

„Csodálatos volt a gyermekek rajongása. Ki ne szeretné őket, én is apa vagyok, imádom őket.”

„A három nappal ezelőtti, horvátok elleni vereség még érződött a csapaton, ezért sem tudtunk annyira ünnepelni a lefújás végén. Sok kritika ért minket. Horvátországban fordult elő velem először, ennyire vártam, hogy vége legyen már a meccsnek. Amióta Magyarországon dolgozom, először hallottam, hogy a szurkolók azt kiabálják – elnézést a csúnya kifejezésért –, »K.rva gyenge!«.”

„Wales ellen másképp kell futballoznunk, s biztosak lehetnek benne, így is lesz. Nem lesz könnyű feladatunk. Wales jobban áll a világranglistán, a játékosainak becsült értéke háromszázmillió euró, míg a mieinké hetvenötmillió. Javítsanak ki, ha hülyeségeket beszélek!”

„Ma semmi különlegeset nem tettünk, mindenki elvárta, hogy legyőzzük Azerbajdzsánt. Ne felejtsük el, hogy az azeriek ikszeltek a horvátokkal, és Walestől balszerencsés módon kaptak ki! Sok helyzetet kihagytunk, aztán szerencsénk volt, hogy kezezés miatt nem adták meg a góljukat. Fortuna most velünk volt, ám Szlovákia ellen egy lesgólt megadtak ellenünk, majd Wales ellen nem adtak meg nekünk egy találatot, amikor áthaladt a labda a gólvonalon. Mi vagyunk az egyik negyedik kalapos csapat, amely még mindig versenyben van az Eb-részvételért. Egyeseknek azonban ez nem jelent semmit…”

„Ha az eddigi mérkőzéseinkből mérleget vonunk, nem érzem, hogy hullámzó lenne a teljesítményünk, persze az eredmények lehet másról árulkodnak. Ha a Nemzetek Ligáját is figyelembe vesszük, fejlődő pályán vagyunk. Márciusban az első Eb-selejtezőn, Szlovákia ellen nem játszottunk rosszul, de a háromvédős felállás nem feküdt minden játékosunknak. Szívem szerint mindenkinek szétosztanám a pontokat, csak a szlovákoktól hadd vegyem el azt a hatot, amit ellenünk szereztek. A horvátországi összeomlás során rengeteg egyéni hibánk volt. Jürgen Klopp vagy José Mourinho sem tud erre felkészülni. Kádár Tamás például a Dinamo Kijevben középhátvédként nem hibázott akkorákat, mint Splitben. Beszéltem vele a meccs után természetesen. A válogatottban balhátvédként jobban teljesített, középen valamiért több hibája volt” – felelte Marco Rossi a Nemzeti Sport Online kérdésére.

„Vida Máté az egyik legjobbunk volt Splitben, ma még jobban teljesített. Egyetlen hibája volt, ám az jelentős volt, kis híján gólt szerezhettek volna abból az azeriek. Sokszor kérdezik, miért nem hívok be másokat. Nemrég néztem egy magyar bajnoki mérkőzést, s az egyik legígéretesebb magyar tehetség egy félidőn belül hét hibát követett el, míg Vida ma az egész meccsen csupán egyszer rontott. Gratulálok a DAC-nak, Világi Oszkárnak és Peter Hybalának, Vida szépen fejlődik” – zárta mondandóját az olasz tréner, majd magyarul jó éjszakát kívánt mindenkinek.

EB-SELEJTEZŐK
8. FORDULÓ
E-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–Azerbajdzsán 1–0
(1–0)
Budapest,
Groupama Aréna, 15 000 néző.Vezette: Higler (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lovrencsics G., Orbán, Baráth, Korhut – Vida M. – Dzsudzsák (Nagy Dominik, 71.), Szoboszlai (Holman, 76.), Kovács I. (Sigér, 86.), Sallai – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Azerbajdzsán: Balayev – Pashaev, B. Hüseynov, Mustafazada, Rahimov – Israfilov, Qarayev, Richard (A. Abdullayev, 58.) – Ramazanov (Renat Dadasov, 85.), Sheydaev, Khalilzade (J. Hüseynov, 66.). Szövetségi kapitány: Nikola Jurcevic
Gólszerző: Korhut (10.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A TOVÁBBI MENETREND
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14– 6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8– 9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10– 8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2 6– 6 0 8
5. Azerbajdzsán 6 1 5 5–14 –9 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik