Eb 2020: Splitben lesz a horvát–magyar selejtező?

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2019.01.24. 21:13
null
Egyáltalán nem biztos, hogy a horvátok idei négy labdarúgó Eb-selejtezőjének kizárólag a zágrábi Maksimir Stadion ad otthont (Fotó: Polgár László)
Horvát lapértesülés szerint a magyarokkal egy csoportba került horvát labdarúgó-válogatott az idei Európa-bajnoki selejtezőit nem csupán Zágrábban vívná. Zlatko Dalic szövetségi kapitány szeretné, hogy akár a mieinket Splitben fogadják októberben.

Mint ismert, a világbajnoki ezüstérmes horvát nemzeti együttes csoportjában Azerbajdzsánnal, Magyarországgal, Szlovákiával és Wales legjobbjaival küzdhet a továbbjutást érő első két helyért.

Ami biztosnak tűnik, hogy a nyitó forduló horvát–azeri találkozója március 21-én csütörtökön a zágrábi Maksimir Stadionban lesz.

Zlatko Dalic szövetségi kapitány azonban előrebocsátotta: a Magyarország vagy a Szlovákia elleni meccsük közül az egyiket akár Splitben is rendezhetnék.

A szakvezető ezen „kívánságlistája” azonban szövetségi szinten még koránt sincs jóváhagyva. A Horvátország–Magyarország selejtező időpontja október 10., csütörtök, míg a horvát–szlovák összecsapásra november 16-án, szombaton kerül sor (érdekesség, hogy a Wales elleni mérkőzés egyáltalán nem került szóba…).

Nem titok, az 52 esztendős Dalic azért is forszírozhatja a spliti helyszínt egy-egy Eb-selejtezőjük alkalmával, mert hercegovinai szülőhelyéről labdarúgóként később a Hajdukhoz vezetett az útja, s ahogy korábban fogalmazott, a dalmát egyesület mindig is közel állt a szívéhez.

A horvátok szövetségi kapitánya mostanság amúgy is másfél hónapja megjelent könyvével – mely az oroszországi vb történéseit dolgozza fel az ezüstéremmel záró horvát válogatott szemszögéből – járja az országot, és Splitben a kötetbemutató óriási érdeklődést váltott ki. Az esemény apropóján a múlt év végén el is hangzott: Splitnek mindenképpen járna egy futball Eb-selejtező a négy hazai találkozó közül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik