Eb 2020: két horvát szövetségi kapitány csapatával is megküzdhetünk

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2019.02.14. 15:54
Lassan közelednek a 2020-as labdarúgó Eb selejtezői. Magyarország Szlovákia ellen kezd, majd a tavalyi vb-második horvátokkal mérkőzik meg március 24-én. Horvátország szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic nem tétlenkedik, bár túlzás lenne azt állítani, hogy az azeriek elleni horvátországi rajt (március 21.) foglalkoztatná látványosan a nyilvánosság előtt.

A héten például lakhelye, Varasd városának rendezvényén volt az egyik díszvendég, mint díjazott, illetve a barokk város legjobb sportolóinak a díjátadója. Az alkalom arra is jó alapul szolgált, hogy a két hónappal ezelőtt megjelent Álmaink Oroszországa című könyvét – amely az oroszországi „ezüstös napokról” szól – bemutassa a varasdiaknak. Dalicnak az utóbbi hetekben jutott ideje a pihenésre, de az említett kötet megjelenése apropóján is folyamatosan járja Horvátország településeit.Álmaink Oroszországa című könyvét – amely az oroszországi „ezüstös napokról” szól – bemutassa a varasdiaknak. Dalicnak az utóbbi hetekben jutott ideje a pihenésre, de az említett kötet megjelenése apropóján is folyamatosan járja Horvátország településeit.

„Varasd után szülővárosom, a hercegovinai Livno meghívásának teszek eleget a megjelent könyv apropóján, míg szombaton a dalmáciai Trilj településén lesz közönségtalálkozó – fogalmazott Dalic. – Ugyanakkor a futballtól nem tudom függetleníteni magam, az Eb-selejtezős ellenfeleinkről, így a magyar válogatottról is a lehető legtöbb információt igyekszem begyűjteni. Túlzottan sok időt a labdarúgás nélkül ilyen szinten már lehetetlenség eltölteni, és amúgy is kemény sorozat vár ránk.”

Érdekesség, hogy Azerbajdzsán szövetségi kapitányának éppen Nikola Jurcevicet nevezték ki, aki a horvát válogatott pályaedzője volt 2006 és 2012 között, míg játékosként 19 mérkőzésen lépett pályára a horvát A-válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik