Eb 2020: A bírónak meg kell értenie, hogy nem színházban vagyunk – Rossi

PIETSCH TIBOR (Baki)/MURÁNYI DOMONKOS (Budapest)PIETSCH TIBOR (Baki)/MURÁNYI DOMONKOS (Budapest)
2019.06.08. 20:36
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott Willi Orbán duplájára alapozva 3–1-es győzelmet aratott Azerbajdzsánban Európa-bajnoki selejtezőn. Az RB Leipzig középhátvédje a szabadrúgásokat és szögleteket középre ívelő Dzsudzsák Balázst és Szoboszlai Dominikot, míg Dzsudzsák a tizenhatoson belül érkező játékosokat, így Szalai Ádámot és Orbánt dicsérte. Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt elmondta, teljesen hihetetlen számára, hogy a holland játékvezető a mérkőzés végén elküldte a kispadtól.
Dzsudzsákék két gólt hoztak össze rögzített játékhelyzetből Bakiban (Fotó: Szabó Miklós) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Dzsudzsákék két gólt hoztak össze rögzített játékhelyzetből Bakiban (Fotó: Szabó Miklós) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

„Két nagyon jó rúgótechnikájú játékosunk van, aki nagyon jól lövi középre a labdát. Csak keresnem kell a labdát, ami egyszerű feladat – utalt Dzsudzsák Balázsra és Szoboszlai Dominikre a magyar válogatottban először duplázó Willi Orbán. Nagyon boldog vagyok, de keményen kell dolgoznunk a Walesi elleni mérkőzésen is. Jó taktikát kell kialakítanunk, hogy kedden is nyerjünk. Korai még azzal foglalkozni, hogy vezetjük a csoportot, sok van még hátra.”

Dzsudzsák Balázs viszonozta Orbán dicséretét, ő az RB Leipzig középhátvédjét, valamint a rögzített játékhelyzeteinknél szintén veszélyes Szalai Ádámot méltatta.

„A szokásos forgatókönyv: Szala megcsúsztatta a labdát, Orbán pedig érkezett. Nekünk csak annyi a feladatunk, hogy tökéletesen beadjuk a labdát – kezdte a magyar válogatott csapatkapitánya, aki felkészülten érkezett a vegyes zónába, hiszen elmondta, statisztikák bizonyítják, hogy Európában az egyik legtöbb gólt a magyar válogatott szerzi rögzített szituációkból. – Minden a terv szerint haladt. Nagyon motiváltak voltunk, tudtuk, hogy nehéz lesznek pillanataink. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy a bajnoki idény végeztével nincsenek szanaszét a fejek, hanem haladunk a célunk felé. Köszönjük a szurkolóinknak is a biztatást!”

Marco Rossi szövetségi kapitányt az M4 Sport riportere először arról kérdezte, Kevin Blom játékvezető a hajrában miért küldte el a kispadtól.

„Elnézést kérek, de ez számomra hihetetlen. Egyszer sem léptem ki a technikai zónából, és sosem fordult még elő korábban, hogy ne tiszteljek másokat. Háromszor kérdeztem meg a bírótól, hogy mi történt. Az adrenalin dolgozik bennünk, de egyetlen csúnya szót sem mondtam. A játékvezetőnek meg kell értenie, hogy nem színházban vagyunk. Hihetetlen, hogy elküldtek a kispadtól” – értetlenkedett Rossi, majd a mérkőzés elemzésével folytatta értékelését.

„Nem vagyok teljesen elégedett. Az első gól után túlságosan visszaálltunk, a második félidőben pedig már nem is próbáltunk meg annyira támadni, mint kellett volna. Talán a fejekben már ott motoszkált a Wales elleni meccs. Ahhoz, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, mindkétszer le kell győznünk Azerbajdzsánt, és az összes hazai mérkőzésünket meg kell nyernünk, de az ellenfeleink is mindent megtesznek majd. Wales ellen is nagyon nehéz mérkőzés vár ránk” – tette hozzá az olasz tréner.

Holman Dávid elmondta, nagyon büszke rá, hogy bemutatkozhatott a magyar válogatottban, s hogy ezt góllal tette még emlékezetesebbé, az a legszebb álmait is felülmúlja. Gólöröme kapcsán elmondta, azért futott ki Kádár Tamáshoz, mert nagyon jó barátok.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
E-CSOPORT
Azerbajdzsán–MAGYARORSZÁG 1–3 (Madatov 69., ill. Orbán 18., 53., Holman 71.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN
Horvátország–Wales 2–1
(J. Lawrence 17. – öngól, Perisic 48., ill. Brooks 77.)

Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: MAGYARORSZÁG–Wales (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 3 2 1 5–4 +1 6
Horvátország 3 2 1 5–4 +1 6
3. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
4. Wales 2 1 1 2–2 0
3
5. Azerbajdzsán 2 2 2–5 –3 0

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek